PočetnaNajaveFROOOM! filmska revija u Centru mladih Ribnjak

FROOOM! filmska revija u Centru mladih Ribnjak

|

Sutra (srijeda, 26.7.) se od 19.30 sati u kinu na otvorenom platou zagrebačkog Centra mladih Ribnjak, u sklopu FROOOM! filmske revije održava premijera filmova kreiranih na na FROOOM! radionicama u 2022. godini, koje su osmislili, producirali, snimili, a uglavnom i montirali mladi FROOOM! autori i autorice između sedam i šesnaest godina.

Program otvara filmski kviz kojeg su pripremili redatelj, pisac, glumac, glazbenik i svjetski poznati kvizaš Mario Kovač te Bacači sjenki, a sve pod pokroviteljstvom projekta “.MOV – Medijsko obrazovanje je važno”. Kroz ovaj kviz znanja o filmu i o medijima saznat ćete mnoge stvari, a prije svega koliko sami znate, a prve tri pobjedničke ekipe čekaju vrijedne nagrade. Prijaviti se može na sljedećoj poveznici.

Frooom! je inovativna integrativna škola medijskog, filmskog i informatičkog opismenjavanja djece i mladih, koju Bacači sjenki od 2011. provode u Republici Hrvatskoj i međunarodno.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

“Hearts of Darkness: A Filmmaker’s Apocalypse” – “Kako ću odustati od sebe?”

U drugom eseju ovogodišnjih "Klasika" bavimo se dokumentarnim filmom "Hearts of Darkness: A Filmmaker's Apocalypse" (1992).

“U Rijeci se osjeća nedostatak vizije i strateškog promišljanja kulture”

Marin Lukanović i Borko Novitović za naš portal govore o svom dugogodišnjem djelovanju unutar riječke udruge Filmaktiv, koja je ove godine napunila 20 godina postojanja.

Preminuo filmski i kazališni kritičar Tomislav Kurelec

U Zagrebu je, u 83. godini, preminuo filmski i kazališni kritičar te redatelj Tomislav Kurelec.

13. Škola dokumentarnog filma: Bez šminke

U zagrebačkom Dokukinu KIC 18. su lipnja premijerno prikazani završni radovi 13. Škole dokumentarnog filma.

Mašinokoreografije Alaina Resnaisa

Zanimanje Alaina Resnaisa za mašine, mogu se donekle pripisati posleratnom industrijskom "boomu" 1950-ih u Francuskoj.

Petnaesta Nagrada “Vedran Šamanović” Ani Hušman za film “Radije bih bila kamen”

Ovogodišnja, petnaesta po redu Nagrada "Vedran Šamanović", pripala je Ani Hušman za film "Radije bih bila kamen" (2024).

“Burden of Dreams” – Film važniji od života

Četvrtu sezonu "Klasika svjetske dokumentaristike" otvaramo tekstom o dokumentarcu "Burden of Dreams" (1982) Lesa Blanka.

Otvorene prijave za 33. Dane hrvatskog filma

Dani hrvatskog filma pozivaju na prijavu filmova za 33. izdanje, koje će se održati od 17. do 20. listopada 2024. u karlovačkom Kinu Edison.

Fotopokret i kinostazis Abbasa Kiarostamija

U drugom tekstu esejističkog serijala "Mineur/majeur" bavimo se manje poznatim filmovima iranskog redatelja Abbasa Kiarostamija.

“The History of Time Travel” – Pseudodokumentarac u slobodnoj formi

"The History of Time Travel" Rickyja Kennedyja iz 2014. godine u narativ uvodi fiktivno znanstveno otkriće, točnije motiv vremenskog stroja.