PočetnaNajaveU četvrtak premijera filmova polaznika 12. Škole dokumentarnog filma

U četvrtak premijera filmova polaznika 12. Škole dokumentarnog filma

-

Na završnoj projekciji u zagrebačkom Dokukinu KIC, u četvrtak 11. svibnja od 20 sati, premijerno će biti prikazani filmovi polaznica i polaznika 12. Škole dokumentarnog filma. Oni su prošli kroz intenzivni program Škole u trajanju od listopada 2022. do travnja 2023. Nakon što su učili vještine izrade kreativnog dokumentarnog filma, dobili su priliku primijeniti naučeno snimajući vlastiti autorski film uz mentorstvo Igora Bezinovića, Hrvoslave Brkušić, Katerine Dude, Dinke Radonić, Olivera Sertića i Bojana Mrđenovića.

Pored mentora i predavača, polaznici su učili o filmu i od domaćih i stranih dokumentarista i drugih filmskih profesionalaca: redateljice Ane Hušman, redatelja Nebojše Slijepčevića, dizajnera zvuka Luke Gamulina, snimatelja zvuka Matije Santra, producentice Vanje Jambrović, norveške snimateljice Marte Vold i japanskog dokumentarista Kazuhira Sode.

Polaznici/ce 12. izdanja Škole bili su: Dora Fodor, Veronika Gamulin, Jelena Godrijan, Maša Grbac, Nikolina Pavleković, Matea Jocić, Ana Kanjera i Denis Tišljar.

Škola dokumentarnog filma zasnovana je na ideji da je filmski medij danas dostupan svima i da se svatko može izraziti jezikom filma. Iz godine u godinu uči svoje polaznice i polaznike osnovnim i naprednim vještinama potrebnima za snimanje vlastitog dokumentarnog filma te se pokazala kao važan poligon za stasanje novih filmskih autora. Ulaz na program je besplatan.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

“El Shatt – nacrt za utopiju” Ivana Ramljaka u natjecateljskoj konkurenciji 66. DOK Leipziga

Hrvatski dokumentarac "EL Shatt - nacrt za utopiju" Ivana Ramljaka ušao je u natjecateljsku konkurenciju 66. DOK Leipziga.

Deset godina portala Dokumentarni.net

Vaš i naš Dokumentarni.net danas slavi deset godina postojanja!

6. AJB DOC: Sabiranje priča

Za AJB DOC Film Festival postaje jasno da se upisao na mapu festivala regionalnih festivala, donoseći prepoznatljiv sadržaj.

Dvanaest dokumentaraca u programu punoljetnog DOKUarta

Dvanaest dokumentaraca prikazat će se u programu ovogodišnjeg, punoljetnog DOKUarta (Bjelovar, 6. - 13.10.).

Objavljen program 24. Mediteran Film Festivala

Poznat je program 24. Mediteran Film Festivala, koji će se od 10. do 14. listopada održavati u Širokom Brijegu.

Otvorene prijave za radionicu u okviru programa “Mali DOKUart”

Otvorene su prijave za radionicu u okviru ovogodišnjeg programa "Mali DOKUart", bjelovarskog festivala DOKUart.

“Titicut Follies” – Čiste sobe i tužni varijetei

U trećem eseju treće sezone "Klasika svjetske dokumentaristike" pišemo o dokumentarcu "Titicut Follies" (1967) Fredericka Wisemana.

6. AJB DOC: “Dolazak proljeća u Buču” – Nakon okupacije

"Dolazak proljeća u Buču" / "When Spring Came to Bucha" (2022) Mile Tešajeve i Marcusa Lenza osvojio je glavnu nagradu na 6. AJB DOC-u.

6. AJB DOC: “Flotacija” – Flotiranje silnica svekolikosti

"Flotacija" (2023) Eluned Zoë Aiano i Alesandre Tatić osvojila je Posebno priznanje žirija na 6. AJB DOC-u.

Nagrada publike 6. AJB DOC-a dokumentarcu “Braća Musemić”

Ovogodiošnja Nagrada publike AJB DOC-a pripala je dokumentarnom filmu "Braća Musemić" autora Edina Isanovića i redatelja Nihada Ušanovića.