PočetnaNajaveJubilarni, deseti Impulse Festival u Art-kinu

Jubilarni, deseti Impulse Festival u Art-kinu

|

Jubilarno, deseto izdanje Impulse Festivala, višednevnog riječkog klupskog boutiqe festivala kojem je cilj promocija glazbene i urbane kulture, svoje otvaranje i zatvaranje ima u riječkom Art-kinu, uz regionalnu premijeru dokumentarnog filma “This is National Wake” (2022) i kinokoncert grupe Chui, odnosno projekciju eksperimentalno-dokumentarnog filma “Berlin, simfonija velegrada” / “Berlin: Symphony of a Great City” / “Berlin – Die Sinfonie der Großstadt” (Walter Ruttmann, 1927.)

Otvorenje Impulse Festivala na veliko platno Art-kina premijerno donosi film “This is National Wake” Mirisse Neff, nagrađivani glazbeni dokumentarac koji govori o južnoafričkom, rasno izmiješanom punk bendu u vrijeme apartheida. Projekcija će se održati danas, u ponedjeljak 17. travnja u 20 sati.

Godine 1979. fašistički režim Južnoafričke republike držao je crnce i bijelce odvojenima i nejednakima, a film prati divlji uspon i tragični pad multirasnog južnoafričkog punk benda, nazvanog “bend koji je prkosio apartheidu”, čiji su članovi riskirali sve kako bi okusili slobodu. Ovaj debitantski film Mirisse Neff, prožet dosad neviđenim snimkama antirasističke kontrakulture iz 1970-ih za koju malo tko zna da je postojala, otkriva bend čija glazba i sjećanja čine duboku meditaciju o tome kako se povijest živi kroz umjetnost i u našim umovima.

Jubilarno izdanje Impulse Festivala zatvara se u Art-kinu u nedjelju, 23. travnja u 20 sati, a donosi space jazz rock bend Chui, koji će izvesti autorsku glazbu uz projekciju filma “Berlin, simfonija velegrada” iz 1927. godine.

Više informacija potražite na službenoj stranici Art-kina.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

Goran Dević: “Kad su vidjeli da politička elita dolazi preko reda, ljudi su zaključili da cijepljenje nije loše”

Jedan od najvećih hrvatskih živućih dokumentarista, Goran Dević govori o svom najnovijem dokumentarcu, "Paviljon 6" (2024).

Art-kino: “Tijelo” Petre Seliškar i retrospektiva Wernera Herzoga

Na repertoar riječkog Art-kina dolazi dokumentarni film "Tijelo" Petre Seliškar i velika retrospektiva Wernera Herzoga.

Ivanu Ramljaku ovogodišnja Nagrada “Vladimir Nazor” za najbolji film

Ovogodišnja Nagrada "Vladimir Nazor" za najbolji film, pripala je Ivanu Ramljaku za njegov dokumentarac "El Shatt - Nacrt za utopiju".

Petra Seliškar: “‘Tijelo’ je dokaz kako nastaviti živjeti i voljeti život”

Redateljica Petra Seliškar i glavna protagonistica Urška Ristić, za naš su portal pričali o dokumentarnom filmu "Tijelo" (2023).

Uskoro se održava 17. Gledalište Kinokluba Zagreb

Sedamnaesto po redu Gledalište Kinokluba Zagreb, održavat će se od 29. svibnja do 1. lipnja u kinu Kinoteka.

Opatijska projekcija dokumentarca “Funne: Djevojke koje sanjaju more”

U sklopu programa "Liburnia uplovljava", u Opatiji će se prikazati dokumentarac "Funne: Djevojke koje sanjaju more" (2016) Katije Bernardi.

Nagrada hrvatskom projektu na 39. DOK.fest Münchenu

Projekt hrvatskog dokumentarnog filma "Kuće na pijesku" redatelja Vida Begića osvojio je industrijsku nagradu na 39. DOK.fest Münchenu.

Pobjednik CPH:DOX-a predvodi dokumentarnu konkurenciju 17. Subversive Film Festivala

Od 20. do 26. svibnja u kinu Kinoteka i Dokukinu KIC održat će se 17. izdanje Subversive Film Festivala, uz lijep broj dokumentarnih filmova.

Projekcija “Tijela” Petre Seliškar uz razgovor s autoricom i glavnom protagonisticom

U zagrebačkom Dokukinu KIC sutra će se održati projekcija filma "Tijelo" Petre Seliškar uz razgovor s autoricom i glavnom protagonisticom.

Svjetska premijera “Paviljona 6” Gorana Devića na 31. Sheffield DocFestu

Hrvatski dokumentarist Goran Dević svoj će najnoviji dokumentarni film "Paviljon 6" (2024) najprije predstaviti na 31. Sheffield DocFestu.