PočetnaNajaveU riječkom Klubu Nemo projekcija dokumentarca "Jedna od nas" uz razgovor s...

U riječkom Klubu Nemo projekcija dokumentarca “Jedna od nas” uz razgovor s autorom Đurom Gavranom

-

U riječkom Klubu Nemo, danas (ponedjeljak, 6.6.) u 20 sati, bit će prikazan dobitnik prošlogodišnje Nagrade publike Liburnia Film Festivala, dokumentarni film “Jedna od nas” (Pipser, 2020.) Đure Gavrana. Projekciji će prisustvovati i autor, a događanje se održava u suradnji s Udrugom za mlade “Briješ?” i SOS Rijeka – centrom za nenasilje i ljudska prava.

Đuro Gavran u svom najnovijem dokumentarcu iz 2020. godine donosi atmosferu petnaeste godišnjice mature svog razreda. Kako večer odmiče, sljedovi hrane i pića se nižu, razgovori su sve otvoreniji, ali jednu temu s nelagodom izbjegavaju sve dok ih alkohol ne ohrabri da započnu razgovor o šokantnom pismu koje su svi primili. Pismo im je poslala njihova kolegica iz razreda, a u njemu iznosi svoju mučnu ispovijed o brutalnom zlostavljanju koje je proživljavala kao dijete i srednjoškolka.

Nakon projekcije će redatelj govoriti o nastanku filma u čijoj je radnji sam sudjelovao te o kompleksnosti obrade teme nasilja u obitelji na filmu. U razgovoru će mu se pridružiti predstavnice SOS Rijeka – centra za nenasilje i ljudska prava, koje imaju višegodišnje iskustvo u prorađivanju trauma žrtava obiteljskog, partnerskog i seksualnog nasilja.

Ulaz je slobodan.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije