PočetnaNajavePrezentacija studija dokumentarne režije ADU u sklopu ZagrebDox Proa

Prezentacija studija dokumentarne režije ADU u sklopu ZagrebDox Proa

-

U sklopu programa ZagrebDox Pro, koji je ove godine okrenut studentima i mladim profesionalcima s ciljem unaprjeđenja njihovih ideja i strategija za razvoj dokumentarnih filmovima, svi zainteresirani imat će priliku razgovarati sa studentima i nastavnicima MA studija dokumentarne režije Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu i saznati više o studiju, prijamnom ispitu te iz prve ruke dobiti odgovore na sva pitanja.

Druženje i razgovor održat će se srijedu, 6. travnja u 19.30 sati, u prostoru Oaza Joyful Place, Radićeva ulica 9. U sklopu predstavljanja studija bit će prikazani nedavni studentski radovi studenata Akademije.

MA studij filmske i tv režije – usmjerenje dokumentarni film Akademije dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu osnovan je 2008. inicijativom Nenada Puhovskog – direktora ZagrebDoxa – kao prvi takav specijalizirani studij u regiji.

Tijekom četverosemestralnog studija studenti snimaju vježbe, razvijaju svoje projekte uz mentorstvo profesora i vanjskih suradnika te slušaju teorijske predmete. U ovoj akademskoj godini na studiju predaju renomirani hrvatski dokumentaristi kao što su Goran Dević, Igor Bezinović, Tonći Gaćina, Vanja Jambrović, Silvestar Kolbas, Dana Budisavljević i Nebojša Slijepčević.

Brojne vježbe nastale u sklopu studija zaživjele su kao samostalni filmovi, a mnogi studenti postali su afirmirani autori u svijetu filma i umjetnosti.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije