PočetnaNajavePrezentacija studija dokumentarne režije ADU u sklopu ZagrebDox Proa

Prezentacija studija dokumentarne režije ADU u sklopu ZagrebDox Proa

|

U sklopu programa ZagrebDox Pro, koji je ove godine okrenut studentima i mladim profesionalcima s ciljem unaprjeđenja njihovih ideja i strategija za razvoj dokumentarnih filmovima, svi zainteresirani imat će priliku razgovarati sa studentima i nastavnicima MA studija dokumentarne režije Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu i saznati više o studiju, prijamnom ispitu te iz prve ruke dobiti odgovore na sva pitanja.

Druženje i razgovor održat će se srijedu, 6. travnja u 19.30 sati, u prostoru Oaza Joyful Place, Radićeva ulica 9. U sklopu predstavljanja studija bit će prikazani nedavni studentski radovi studenata Akademije.

MA studij filmske i tv režije – usmjerenje dokumentarni film Akademije dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu osnovan je 2008. inicijativom Nenada Puhovskog – direktora ZagrebDoxa – kao prvi takav specijalizirani studij u regiji.

Tijekom četverosemestralnog studija studenti snimaju vježbe, razvijaju svoje projekte uz mentorstvo profesora i vanjskih suradnika te slušaju teorijske predmete. U ovoj akademskoj godini na studiju predaju renomirani hrvatski dokumentaristi kao što su Goran Dević, Igor Bezinović, Tonći Gaćina, Vanja Jambrović, Silvestar Kolbas, Dana Budisavljević i Nebojša Slijepčević.

Brojne vježbe nastale u sklopu studija zaživjele su kao samostalni filmovi, a mnogi studenti postali su afirmirani autori u svijetu filma i umjetnosti.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

13. Škola dokumentarnog filma: Bez šminke

U zagrebačkom Dokukinu KIC 18. su lipnja premijerno prikazani završni radovi 13. Škole dokumentarnog filma.

Mašinokoreografije Alaina Resnaisa

Zanimanje Alaina Resnaisa za mašine, mogu se donekle pripisati posleratnom industrijskom "boomu" 1950-ih u Francuskoj.

Petnaesta Nagrada “Vedran Šamanović” Ani Hušman za film “Radije bih bila kamen”

Ovogodišnja, petnaesta po redu Nagrada "Vedran Šamanović", pripala je Ani Hušman za film "Radije bih bila kamen" (2024).

“Burden of Dreams” – Film važniji od života

Četvrtu sezonu "Klasika svjetske dokumentaristike" otvaramo tekstom o dokumentarcu "Burden of Dreams" (1982) Lesa Blanka.

Otvorene prijave za 33. Dane hrvatskog filma

Dani hrvatskog filma pozivaju na prijavu filmova za 33. izdanje, koje će se održati od 17. do 20. listopada 2024. u karlovačkom Kinu Edison.

Fotopokret i kinostazis Abbasa Kiarostamija

U drugom tekstu esejističkog serijala "Mineur/majeur" bavimo se manje poznatim filmovima iranskog redatelja Abbasa Kiarostamija.

“The History of Time Travel” – Pseudodokumentarac u slobodnoj formi

"The History of Time Travel" Rickyja Kennedyja iz 2014. godine u narativ uvodi fiktivno znanstveno otkriće, točnije motiv vremenskog stroja.

U srijedu u Bjelovaru počinje nova sezona Filmodroma

Već sedmu godinu sastavni dio Bjelovarskog kulturnog ljeta je program "Filmodrom ljetno kino" Udruge DOKUart.

Riječka premijera “Galeba” u Ljetnom Art-kinu

U Ljetnom Art-kinu 3. srpnja održat će se riječka premijera dokumentarnog filma "Galeb" (Greta Creative Network, 2024.) Davida Lušičića.

Parakartografija Luca Moulleta

U ovom esejističkom serijalu "Mineur/majeur" zavirujemo u opskurne - najčešće kratkometražne i srednjemetražne – ćoškove opusa kanonizovanih reditelja.