PočetnaVijestiOtvorene prijave za radionicu autorskog dokumentarnog filma "Filmski dokumentarizam"

Otvorene prijave za radionicu autorskog dokumentarnog filma “Filmski dokumentarizam”

|

Radionica autorskog dokumentarnog filma “Filmski dokumentarizam” Kinokluba Zagreb namijenjena je naprednim polaznicima i autorima koji će kroz deset termina tijekom travnja i svibnja 2022. razraditi, pripremiti i samostalno realizirati kratki dokumentarni film, istražujući kroz niz nametnutih kreativnih izazova temu s kojom su se prethodno prijavili.

Naglasak je na kreativnom promišljanju onoga ispred kamere te upotrebi filmskih izražajnih sredstava na nesvakidašnji, eksperimentalan način. Ova radionica ima dva voditelja, nagrađivane filmaše Sunčicu Anu Veldić i Zorka Sirotića koji će svojim moderiranjem i mentoriranjem svakog pojedinog projekta izazivati autore da pronađu svoj autorski glas i prošire ustaljene granice filmskog promišljanja i očekivanja. Dinamika radionice od polaznika traži predznanje snimanja i montaže te će isti imati prednost u selekciji. Voditelji će odabrati maksimalno šest polaznika.

Za prijavu na radionicu potrebno je do 1.travnja 2022. na [email protected] poslati sljedeće:

– kratku biografiju
– motivaciju ili ideju za film koji planiraju realizirati
– link na svoj prethodni filmski rad

Uvodno predavanje radionice održati će se u srijedu 6. travnja u 20 sati u prostorijama Kinokluba Zagreb. Radionica je besplatna i održavati će se jednom tjedno, u terminu koji odgovara polaznicima i voditeljima. Opremu osigurava Kinoklub Zagreb.

Finalni produkt radionice jest kratki dokumentarno-eksperimentalni film svakog polaznika koji se naknadno javno prezentira projekcijom u Kinoklubu, a vrlo moguće nastavljaju živjeti i po revijama i festivalima eksperimentalnog i dokumentarnog filma, poput nagrađivanog filma “Plejade” autorice Mateje Zidarić, nastalog baš na ovoj radionici.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

Dokunet podcast #2: Damir Markovina i Ivan Ramljak

U našem drugom podcastu ugostili smo redatelje Damira Markovinu i Ivana Ramljaka.

Silvestar Kolbas: “Živimo u kulturi uspjeha i ljudi u pravilu ne vole pokazivati svoje slabosti”

Silvestar Kolbas je na ovogodišnjem ZagrebDoxu predstavio svoj najnoviji dokumentarni film, "Naša djeca" (Factum, 2024.).

“Dont Look Back” – Začetak autorske rock dokumentaristike

U prvom tekstu serije eseje "Rockdocs" pišemo o filmu "Dont Look Back" (1967) američkog autora D.A. Pennebakera.

Preminuo Morgan Spurlock

U četvrtak je od posljedica raka u 53. godini preminuo američki redatelj, scenarist i producent Morgan Spurlock.

17. Subversive Film Festival: “Zemlja za nas” – Bez motike nema kruha

"Zemlja za nas", cjelovečernji prvenac Karle Crnčević, otpočinje razmjerno tajanstveno, sugerirajući ulazak u kakav svijet misterija...

“Crna kutija: Dnevnici” Shiori Ito najbolji dokumentarni film 17. Subversive Film Festivala

Svečanom dodjelom nagrada "Wild Dreamer Dragan Rubeša", u subotu je završeno sedamnaesto izdanje Subversive Film Festivala.

17. Subversive Film Festival: “Soundtrack za državni udar” – (De)džezifikacija Konga

"Soundtrack za državni udar" (2024) je impresivan film koji se može uvrstiti među najviša dostignuća svetske dokumentaristike tekuće dekade.

Zlatna palma za film “Čovjek koji nije mogao šutjeti” Nebojše Slijepčevića!

Igrani film "Čovjek koji nije mogao šutjeti" Nebojše Slijepčevića osvojio je Zlatnu palmu za najbolji kratkometražni film 77. Cannesa!

17. Subversive Film Festival: “Moj ukradeni planet” – Nakon revolucije

"Moj ukradeni planet" sjetan je film, natopljen s mnogo gorčine, jer je autorica u svojoj domovini Iranu provela više od četrdeset godina.

17. Subversive Film Festival: “Stanari” – Tri sprovoda i dva štrajka glađu

"Stanari" / "The Flats" (2024) Alessandre Celesije, usmjereni su na posljedice Nevolja (The Troubles / Na Trioblóidi), kako ih zovu u Irskoj.