PočetnaNajaveFilmske večeri i dokumentarci u zagrebačkom klubu Dva Osam

Filmske večeri i dokumentarci u zagrebačkom klubu Dva Osam

-

U novootvorenom zagrebačkom klubu Dva Osam (bivša Jabuka) održavat će se i filmske večeri, a stalni termin istih bit će srijedom od 20 do 00 sati. Ulaz je besplatan, dok je zbog restrikcija uzrokovanih koronavirusom, broj sjedećih mjesta ograničen na 25.

Filmske večeri u pravilu predstavljaju nezavisne filmove i dokumentarce, kao i premijere, kako glazbenih dokumentaraca, tako i video spotova, koncertnih snimaka, akademskih ostvarenja, itd. Za izbor filmova brinu Nenad Borovčak (Tabor Film Festival), Toni Šarić (DORF Festival), ponekad iz riznice distribucija KineDok i Restart, kao i ponekih ostvarenja kroz izbor i suradnju s programskim uredništvom kluba.

Kako se filmske večeri odvijaju u klupskoj atmosferi, iste pozivaju na druženje prije i poslije projekcija. Nakon projekcija, i kad je to izvedivo, posjetitelje očekuju razgovori i diskusije s akterima, uz druženje s prisutnima, prigodne glazbene podloge i ugostiteljsku ponudu.

Do kraja mjeseca (12.1., 19.1. i 26.1.) bit će organizirane tri projekcije, redom dokumentaraca: “Jedna od nas” (Pipser, 2020.) Đure Gavrana, “One su tu” (Umjetnička akademija u Splitu, 2021.) Andrijane Mirne Marin te “Suženi snovi – Repetitor u CZ-u” (2019) Igora Čoke i Lee Vahrušev.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije