PočetnaNajave"Kumek" i "Myanmar: State of Fear" na programu Al Jazeere Balkans

“Kumek” i “Myanmar: State of Fear” na programu Al Jazeere Balkans

-

Na programu Al Jazeere Balkans danas (utorak, 4.1. u 17.05, repriza u 23.05 sati) će biti moguće pogledati i drugi dio dokumentarca “Kumek” (Hrvatski centar za istraživačko novinarstvo i slobodu medija / Blank; 2020.) hrvatskog autora Darija Juričana. Film govori o pokojnom zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću i cijelom nizu afera koje se vežu za njegovo ime. Bandić je svoje prve izbore dobio 2000. godine, nakon čega je osvojio još pet uzastopnih mandata.

U petak (7.1. u 17.05 sati) AJB prikazuje drugu epizodu serijala “Blood and Tears: French Decolonisation” (“Krv i suze: Francuska dekolonizacija”, 2020.), koji govori o višedesetljetnom odnosu Francuske i ostalih imperijalnih sila prema afričkom i azijskom kontinentu kao na rezervoar sirovina, radne snage i teritorija za buduće naseljavanje.

Subota (8.1. u 17.05 sati) donosi dokumentarni film “Myanmar: State of Fear” (Mijanmar – Vladavina straha, 2021.), koji je nastao u sklopu Al Jazeerinog serijala “101 East” (“Priče s Istoka”. Od vojnog puča u veljači 2021., u Mijanmaru se uvukao strah zbog terora pripadnika tamošnje vojske – nestanci, pritvor bez optužnice, navodna mučenja te misteriozne smrti, samo su neke od optužbi demonstranata prema vojsci. U filmu se također istražuje kako su zapadne tehnološke tvrtke ovoj zemlji prodale nadzorni softver i alate za izvlačenje podataka.

Opširnije informacije i raspored provjerite na službenoj stranici Al Jazeere Balkans.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije