PočetnaNajave"Kumek" i "Džemo" na programu Al Jazeere Balkans

“Kumek” i “Džemo” na programu Al Jazeere Balkans

-

Danas (utorak, 28.12. u 17.05, repriza u 23.05 sati) će na programu Al Jazeere Balkans biti prikazan prvi dio dokumentarca “Kumek” (Hrvatski centar za istraživačko novinarstvo i slobodu medija / Blank; 2020.) hrvatskog redatelja Darija Juričana. Film govori o pokojnom zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću i cijelom nizu afera koje se vežu za njegovo ime. Bandić je svoje prve izbore dobio 2000. godine, nakon čega je osvojio još pet uzastopnih mandata.

Posljednjeg dana 2021. godine (31.12. u 17.05 sati) na rasporedu je prva epizoda serijala “Blood and Tears: French Decolonisation” (“Krv i suze: Francuska dekolonizacija”, 2020.), koji govori o višedesetljetnom odnosu Francuske i ostalih imperijalnih sila prema afričkom i azijskom kontinentu kao na rezervoar sirovina, radne snage i teritorija za buduće naseljavanje.

A premijernog dana 2022. godine (subota, 1.1. u 19.05, repriza u 23.05 sati) AJB prikazuje dokumentarac “Džemo” (2020), bh. redatelja Lejle Kajić i Davorina Sekulića. To je priča o 46-godišnjem muškarcu iz naslova, koji živi na selu s majkom, ocem i bratom te se svakodnevno brine o deset krava i na taj način osigurava egzistenciju za cijelu obitelj. Unatoč velikom fizičkom naporu koji iziskuje rad na selu, Džemo se redovno prijavljuje na gradska i planinska trkačka natjecanja, na kojima osvaja zlatne medalje.

Opširnije informacije i raspored provjerite na službenoj stranici Al Jazeere Balkans.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije