PočetnaVijestiOtvorene prijave za 18. ZagrebDox

Otvorene prijave za 18. ZagrebDox

-

Pozivaju se redatelji, producenti, distributeri i ostala ovlaštena tijela da prijave svoje dokumentarne filmove na 18. ZagrebDox – Međunarodni festival dokumentarnog filma koji će se održavati u Zagrebu na proljeće 2022. godine.

Prijave se vrše isključivo putem online obrasca.

Program festivala sastoji se od: natjecateljskog, službenog, programa retrospektiva i posebnih programa. Službena konkurencija sastoji se od Međunarodne i Regionalne konkurencije. U Međunarodnoj konkurenciji sudjeluju filmovi iz cijelog svijeta, osim onih koji sudjeluju u Regionalnoj konkurenciji.

Pravo sudjelovanja u regionalnoj konkurenciji imaju filmovi producirani ili koproducirani u jednoj od sljedećih zemalja: Albanija, Austrija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Crna Gora, Hrvatska, Italija, Kosovo, Makedonija, Mađarska, Srbija, Slovenija i Rumunjska.

U službenoj konkurenciji mogu sudjelovati dokumentarni filmovi plasirani nakon 1. siječnja 2021. godine.

Rok za prijavu filmova je 15. studenoga 2021. godine (za filmove koji su dovršeni nakon siječnja 2021.), odnosno 15. prosinca 2021. za filmove u produkciji. U natjecateljskom programu festivala mogu sudjelovati isključivo filmovi koji nisu prethodno bili prikazani u Hrvatskoj.

Naknada za prijavu se ne plaća.

Pravila prijavljivanja i uvjete sudjelovanja mogu se pronaći na korisničkim stranicama nakon registracije.

Za sve dodatne informacije otvoren je mail [email protected].


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije