PočetnaNajaveAl Jazeera Balkans: Drugi dio "Ponoćnog putnika", prvi "Glasnije od oružja"

Al Jazeera Balkans: Drugi dio “Ponoćnog putnika”, prvi “Glasnije od oružja”

-

Danas (utorak, 19.8. u 17.05, repriza u 23.05 sati) i tijekom cijelog tjedna na Al Jazeeri Balkans će biti prikazivan drugi dio dokumentarnog filma “Ponoćni putnik” / “Midnight Traveller” (2019) afganistanskog redatelja Hassana Fazilija, čija radnja prati autora i njegovu obitelj na putu prema slobodi, nakon što talibani za njim raspišu tjeralicu.

Tijekom cijelog tjedna (primjerice, 26.8. u 10 sati) na AJB-u će se emitirati i prvi dio hrvatskog dokumentarnog filma “Glasnije od oružja” (Factum, 2017.) Miroslava Sikavice. U njemu naš autor razgovarajući s akterima tog razdoblja, temeljito prolazi kroz domoljubno-nacionalistički soundtrack Domovinskog rata.

U petak (27.8. u 17.05 sati) na program dolazi dokumentarni film “The Dark Side of Green Energy” (“Mračna strana zelene energije”, 2020.), koji govori o zelenim tehnologijama poput vjetroelektrana i solarnih panela. One polako preuzimaju primat u visokorazvijenim zemljama, međutim novi oblici energije imaju i tamnu stranu. Korištenjem zelene tehnologije svijet možda stvara veliku ovisnost o rijetkim materijalima i mineralima. Hoće li se ispostaviti da je obećanje čistog, zelenog svijeta mit s novim izazovima za društvo i okoliš?

Opširnije informacije i raspored provjerite na službenoj stranici Al Jazeere Balkans.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije