PočetnaNajaveAl Jazeera Balkans: "Dvije škole", "Ponoćni putnik" i "Srbenka"

Al Jazeera Balkans: “Dvije škole”, “Ponoćni putnik” i “Srbenka”

-

Danas (srijeda, 18.8.) u 23.05 sati na Al Jazeeri Balkans, u sklopu programa “U srcu festivala” (Sarajevo Film Festival), dolazi dokumentarac “Dvije škole” (Novi Film / Al Jazeera Balkans / Provid; 2017.) bh. redatelja Srđana Šarenca. U središtu autorove pažnje nekoć je poznata gimnazija u Travniku, koja je nakon rata u Bosni i Hercegovini ogradom podijeljena na dva dijela: hrvatski i bošnjački.

Tijekom tjedna (19.8. u 9 sati, 20.8. u 10 sati, 22.8 u 13.05 i 2 sata) će biti prikazivan prvi dio dokumentarnog filma “Ponoćni putnik” / “Midnight Traveller” (2019) afganistanskog redatelja Hassana Fazilija, čija radnja prati autora i njegovu obitelj na putu prema slobodi, nakon što talibani za njim raspišu tjeralicu.

Petak (20.8. u 23.05, repriza u 1.30) sati pak, ponovno u sklopu programa “U srcu festivala”, na male ekrane dovodi dokumentarac “Srbenka” (Restart, 2018.) hrvatskog autora Nebojše Slijepčevića. Film donosi priču o ubijenoj srpskoj djevojci Aleksandri Zec i njenim članovima obitelji 1991. godine, događaju o kojem je kazališni redatelj Oliver Frljić napravio predstavu. Tijekom rada na istoj, kazališne probe postaju kolektivna psihoterapija, dok se dvanaestogodišnjoj glumici Nini čini da rat nikada nije završio.

Opširnije informacije i raspored provjerite na službenoj stranici Al Jazeere Balkans.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije