PočetnaVijestiPoznati žiriji 22. Mediteran Film Festivala

Poznati žiriji 22. Mediteran Film Festivala

-

Poznati su žiriji ovogodišnjeg, 22. Mediteran Film Festivala, koji će se održati u Širokom Brijegu od 25. do 28. kolovoza. U natjecateljskoj konkurenciji dugometražnog dokumentarnog filma žiri sačinjavaju Dafne Jemeršić, Srđan Šarenac i Tiha K. Gudac. Žiri u ovom sastavu, među deset filmova u konkurenciji, bira MFF Grand Prix 22. MFF-a. U okviru konkurencije kratkometražnog dokumentarnog filma, članovi žirija su Vuk Perović, Aleta Rajič i Luke Grigg. Oni će, također među deset filmova u konkurenciji, birati MFF Best Short 22. MFF-a.

Dafne Jemeršić je glumica, nezavisna montažerka, scenaristica i redateljica. Radila je na mnogim međunarodno nagrađivanim kratkim i igranim filmovima te je režirala i montirala nekoliko TV emisija, serijala i trailera. Srđan Šarenac više od dvadeset godina bavi se režijom i pisanjem scenarija, a njegov film “Selo bez žena” (2010) prikazan je na 65 filmskih festivala gdje je osvojio 14 nagrada. Tiha K. Gudac redateljica je, scenaristica i producentica. Za režiju novog dugometražnog dokumentarnog filma “Žica” (2021), na ovogodišnjem ZagrebDoxu nagrađena je kritičarskom nagradom FIPRESCI.

Vuk Perović urednik je filmskog i serijskog programa na Radio Televiziji Crne Gore. Osnivač i umjetnički direktor Underhill Festa, međunarodnog festivala dugometražnog dokumentarnog filma. Aleta Rajič scenografkinja je i animatorica čiji je drugi autorski film “Prirodni odabir” (2019) u manje od godinu dana selektiran na preko pedeset međunarodnih filmskih festivala te osvojio devet nagrada širom svijeta. Članica je organizacijskog tima neumskog Festivala animiranog filma NAFF. Luke Grigg redatelj je sa specijalizacijom za interpretativne digitalne medije i stvaranje filma sa društvenim utjecajem. Pokrenuo je svoju producentsku kuću – Circle 3.

Opširnije informacije o ovogodišnjem programu doznajte na službenoj stranici Mediteran Film Festivala.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije