PočetnaVijestiČetiri hrvatska dokumentarca na 27. Sarajevo Film Festivalu

Četiri hrvatska dokumentarca na 27. Sarajevo Film Festivalu

-

Najnovije, 27. izdanje Sarajevo Film Festivala ove će se godine održati od 13. do 20. kolovoza. Uključujući, naravno, i hrvatske filmove unutar festivala, iz doku-rakursa njih točno četiri. Selektorica dokumentarne natjecateljske selekcije sarajevskog festivala godinama je Rada Šešić, koja je u ovom dijelu SFF-a izabrala ukupno šesnaest filmova.

Ovdje će se, dakle, za Srce Sarajeva u dokumentarnoj konkurenciji boriti i tri hrvatska filma: “Bosanski Brodvej” (Restart, 2021.) Jasmine Beširević o šesnaest mladih glumaca iz BiH i regije koji sudjeluju u brodvejskom mjuziklu postavljenom u Bosni i Hercegovini; “Horizont” (Kreativni sindikat, 2021.) Tanje Deman, filmski esej o moru u doba ekološke krize; te “Tvornice radnicima” (Fade In, 2021.) Srđana Kovačevića o ivanečkim radnicima koji su preuzeli tvornicu ITAS. “Bosanski Brodvej” i “Horizont” će u Sarajevu doživjeti svoju svjetsku premijeru.

Što se tiče ostalih programa, natjecateljski dio studentskog filma popunit će također jedan hrvatski dokumentarac. Radi se o filmu “Čekaj me” (Akademija dramske umjetnosti u Zagrebu / Osoba D; 2021.) Damira Markovine, u kojem autor opservacijski prati obiteljsku dinamiku, prije svega odnos između njegove majke i bake.

Za kraj, recimo i da će ovogodišnje Počasno Srce Sarajeva pripasti nizozemskom redatelju Wimu Wendersu, tijekom festivala bit će priređena retrospektiva njegovih odabranih filmova, dok će sam autor održati i masterclass.

Opširnije informacije doznajte na službenoj stranici Sarajevo Film Festivala.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije