PočetnaNajave"Enkel" Aleksandra Reljića na programu Al Jazeere Balkans

“Enkel” Aleksandra Reljića na programu Al Jazeere Balkans

-

Danas (utorak, 6.7. u 17.05, repriza u 23.05 sati) na program Al Jazeere Balkans dolazi dokumentarni film “Grandson” / “Enkel” (“Unuk”, 2018.) srpskog redatelja Aleksandra Reljića. U njemu autor predstavlja poznatu preživjelu žrtvu Holokausta i Auschwitza Evu Mozes Kor, koja 2014. simbolično usvaja Rainera Hoessa, unuka zapovjednika spomenutog logora smrti. Hoess već kao petnaestogodišnjak prekida odnose s obitelji, a nakon što je kao 39-godišnjak preživio srčani udar, shvaća da se mora suočiti s mračnim obiteljskim naslijeđem. Zajedno s Evom Mozes Kor, Hoess se bori protiv neonacizma, antisemitizma, rasizma i ksenofobije u današnjem svijetu.

Također danas, u 19.05 sati, bit će prikazan prvi dio dvodijelnog filma “A Race for America” (2021) autora Sanjieva Johala, koji donosi priču o jednoj od najturbulentnijih godina u povijesti SAD-a, u kojoj su održani predsjednički izbori, vođena borba protiv epidemije koronavirusa, ali i rasizma. Drugi nastavak na rasporedu je u četvrtak, 8.7., u 17.05 i reprizno u 23.05 sati.

U subotu (10.7. u 17.30 sati) je na rasporedu film “Secret Sardinia” (2020) australske autorice Emme Alberici o talijanskom otoku Sardiniji. On svojom ljepotom privlači mnoge turiste, ali trećinu otočnog teritorija kontrolira talijanska vojska za potrebe testiranja NATO oružja. U blizini tih područja zabilježene su visoke stope oboljelih od raka, urođenih mana i slučajevi prerane smrti. Ovaj dokumentarac istražuje povezanost zdravstvenih problema s izloženošću osiromašenom uraniju.

Opširnije informacije i raspored provjerite na službenoj stranici Al Jazeere Balkans.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije