PočetnaNajaveDeset filmova u bjelovarskom Filmodrom ljetnom kinu

Deset filmova u bjelovarskom Filmodrom ljetnom kinu

-

Članovi bjelovarske Udruge za promicanje DOKUart i ovog su ljeta za svoje sugrađane pripremili brojna filmska uzbuđenja. Uz šesnaesto izdanje DOKUarta, bjelovarskog festivala dokumentarnog filma – koji će se ove godine održati tijekom ljetnih mjeseci u bjelovarskom Boho parku, a na jesen u prirodnom okruženju Kulturnog i multimedijskog centra Bjelovar – na programu je i Filmodrom ljetno kino. Ovaj program Udruga DOKUart organizira četvrtu godinu u okviru Bjelovarskog kulturnog ljeta, a u sklopu ovogodišnjeg Ljetnog kina na rasporedu je deset filmova sa svih strana svijeta – devet igranih i jedan dokumentarni.

Ljetno kino kreće u nedjelju, 4. srpnja u 21 sat, a kao i prošle godine, program otvara film koji je prethodne godine izabran za najbolji europski film godine (“Još jedna runda” Thomasa Vinterberga). Tri dana kasnije, u srijedu 7. srpnja, na programu je jedini dokumentarac Kina –  “Tko bi rekao: Fantazije umreženog svijeta” / “Lo and Behold, Reveries of the Connected World” (2016) slavnog Nijemca hrvatskog podrijetla Wernera Herzoga.

DOKUart i ove godine nastavlja suradnju s Festivalom mediteranskog filma Split pa će bjelovarska publika opet imati priliku vidjeti neke naslove prije nego što krenu u redovnu kino-distribuciju. U sklopu Filmodrom ljetnog kina prikazat će se već spomenutih deset filmova, i to na filmskom platnu u Boho parku srijedom i nedjeljom sve do kraja kolovoza. Sve projekcije na rasporedu su u 21 sat, uz besplatan ulaz. U slučaju lošeg vremena projekcija se odgađa za neki drugi termin, o čemu će publika biti obaviještena putem Facebook stranice Udruge DOKUart.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije