PočetnaNajaveDeset filmova u bjelovarskom Filmodrom ljetnom kinu

Deset filmova u bjelovarskom Filmodrom ljetnom kinu

-

Članovi bjelovarske Udruge za promicanje DOKUart i ovog su ljeta za svoje sugrađane pripremili brojna filmska uzbuđenja. Uz šesnaesto izdanje DOKUarta, bjelovarskog festivala dokumentarnog filma – koji će se ove godine održati tijekom ljetnih mjeseci u bjelovarskom Boho parku, a na jesen u prirodnom okruženju Kulturnog i multimedijskog centra Bjelovar – na programu je i Filmodrom ljetno kino. Ovaj program Udruga DOKUart organizira četvrtu godinu u okviru Bjelovarskog kulturnog ljeta, a u sklopu ovogodišnjeg Ljetnog kina na rasporedu je deset filmova sa svih strana svijeta – devet igranih i jedan dokumentarni.

Ljetno kino kreće u nedjelju, 4. srpnja u 21 sat, a kao i prošle godine, program otvara film koji je prethodne godine izabran za najbolji europski film godine (“Još jedna runda” Thomasa Vinterberga). Tri dana kasnije, u srijedu 7. srpnja, na programu je jedini dokumentarac Kina –  “Tko bi rekao: Fantazije umreženog svijeta” / “Lo and Behold, Reveries of the Connected World” (2016) slavnog Nijemca hrvatskog podrijetla Wernera Herzoga.

DOKUart i ove godine nastavlja suradnju s Festivalom mediteranskog filma Split pa će bjelovarska publika opet imati priliku vidjeti neke naslove prije nego što krenu u redovnu kino-distribuciju. U sklopu Filmodrom ljetnog kina prikazat će se već spomenutih deset filmova, i to na filmskom platnu u Boho parku srijedom i nedjeljom sve do kraja kolovoza. Sve projekcije na rasporedu su u 21 sat, uz besplatan ulaz. U slučaju lošeg vremena projekcija se odgađa za neki drugi termin, o čemu će publika biti obaviještena putem Facebook stranice Udruge DOKUart.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

Deset godina portala Dokumentarni.net

Vaš i naš Dokumentarni.net danas slavi deset godina postojanja!

6. AJB DOC: Sabiranje priča

Za AJB DOC Film Festival postaje jasno da se upisao na mapu festivala regionalnih festivala, donoseći prepoznatljiv sadržaj.

Dvanaest dokumentaraca u programu punoljetnog DOKUarta

Dvanaest dokumentaraca prikazat će se u programu ovogodišnjeg, punoljetnog DOKUarta (Bjelovar, 6. - 13.10.).

Objavljen program 24. Mediteran Film Festivala

Poznat je program 24. Mediteran Film Festivala, koji će se od 10. do 14. listopada održavati u Širokom Brijegu.

Otvorene prijave za radionicu u okviru programa “Mali DOKUart”

Otvorene su prijave za radionicu u okviru ovogodišnjeg programa "Mali DOKUart", bjelovarskog festivala DOKUart.

“Titicut Follies” – Čiste sobe i tužni varijetei

U trećem eseju treće sezone "Klasika svjetske dokumentaristike" pišemo o dokumentarcu "Titicut Follies" (1967) Fredericka Wisemana.

6. AJB DOC: “Dolazak proljeća u Buču” – Nakon okupacije

"Dolazak proljeća u Buču" / "When Spring Came to Bucha" (2022) Mile Tešajeve i Marcusa Lenza osvojio je glavnu nagradu na 6. AJB DOC-u.

6. AJB DOC: “Flotacija” – Flotiranje silnica svekolikosti

"Flotacija" (2023) Eluned Zoë Aiano i Alesandre Tatić osvojila je Posebno priznanje žirija na 6. AJB DOC-u.

Nagrada publike 6. AJB DOC-a dokumentarcu “Braća Musemić”

Ovogodiošnja Nagrada publike AJB DOC-a pripala je dokumentarnom filmu "Braća Musemić" autora Edina Isanovića i redatelja Nihada Ušanovića.

“El Shatt – nacrt za utopiju” Ivana Ramljaka pogledalo više od pet tisuća gledatelja

Dokumentarac "El Shatt – nacrt za utopiju" (KOMPOT /...