PočetnaNajaveAl Jazeera Balkans: "Hummanity on Trial" Jonasa Bruuna

Al Jazeera Balkans: “Hummanity on Trial” Jonasa Bruuna

-

Na Al Jazeeri Balkans danas (utorak, 22.6. u 17.05, repriza u 23.05 sati) će biti prikazan dokumentarni film “Humanity on Trial” (“Humanost pred sudom”, 2019.) danskog autora Jonasa Bruuna. U njemu ovaj prati Salama, optuženog za krijumčarenje ljudi, nakon što je pomagao migrantima na Lezbosu. Ovaj dokumentarni film postavlja pitanje: Je li spašavanje života kazneno djelo?

U subotu (26.6. u 19.05, repriza u 23.05 sati) je na rasporedu dokumentarac “Mali princ” (2019) bh. redatelja Murisa Beglerovića. Film je prikazan prije tri godine na AJB DOC-u, a njegov središnji lik je desetogodišnji dječak Anto koji živi u podnožju planine Zvijezda, nadomak bosanskog gradića Vareša. Anto je jedini učenik osnovne škole u svojem selu.

Nedjelja (27.6. u 19.05, repriza u 23.05 sati) donosi prikazivanje dokumentarca “Prvi put” (2016) hrvatske redateljice Mirjane Hrge. U njemu govori o okolnostima iza povijesnog uspjeha hrvatskog sporta – osvajanja prve zlatne olimpijske medalje od proglašenja neovisnosti Hrvatske, na Olimpijskim igrama u Atlanti 1996. godine.

Opširnije informacije i raspored provjerite na službenoj stranici Al Jazeere Balkans.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

“Mali Dieter želi letjeti” – Ekstatično do neba

"Mali Dieter želi letjeti" (1997) spada među najpoznatija dokumentaristička djela velikog njemačkog redatelja Wernera Herzoga.

19. Festival 25 FPS: Jedan od Grand Prixa i “Valeriji” Sare Jurinčić

Film "Valerija" (Nomad Studio / Restart; 2023.) Sare Jurinčić osvojio je jedan od Grand Prixa na sinoć završenom, 19. Festivalu 25 FPS.

Devet kratkih dokumentaraca “U fokusu” 24. Mediteran Film Festivala

Devet kratkih dokumentaraca smješteno je u "off" program "U fokusu" 24. Mediteran Film Festivala.

“Dum spiro spero” Pere Kvesića u Rijeci

U sklopu programa "Filo playlista dokumentarista" danas će se u Rijeci prikazati film "Dum spiro spero" (2016) Pere Kvesića.

Sinoć otvoren 19. Festival 25 FPS

Devetnaesto izdanje Međunarodnog festivala eksperimentalnog filma i videa 25 FPS sinoć je otvoreno u zagrebačkom kinu Kinoteka.

U Bjelovaru predstavljen program 18. DOKUarta

U Bjelovaru je jučer predstavljen program 18. DOKUarta, koji će se održavati od petka 6. listopada pa do petka 13. listopada.

Marina Kožul: “I dalje su rijetke prilike za susrete s nenarativnim filmom”

Selektorica Marina Kožul za naš portal najavljuje 19. Festival eksperimentalnog filma i videa 25 FPS (27. - 30.9.).

“El Shatt – nacrt za utopiju” Ivana Ramljaka u natjecateljskoj konkurenciji 66. DOK Leipziga

Hrvatski dokumentarac "EL Shatt - nacrt za utopiju" Ivana Ramljaka ušao je u natjecateljsku konkurenciju 66. DOK Leipziga.

Deset godina portala Dokumentarni.net

Vaš i naš Dokumentarni.net danas slavi deset godina postojanja!

6. AJB DOC: Sabiranje priča

Za AJB DOC Film Festival postaje jasno da se upisao na mapu festivala regionalnih festivala, donoseći prepoznatljiv sadržaj.