PočetnaNajaveAl Jazeera Balkans: "Putinovi svjedoci" i "Ivanova igra"

Al Jazeera Balkans: “Putinovi svjedoci” i “Ivanova igra”

-

U utorak (18.5. u 17.05, repriza u 23.05 sati) će na programu Al Jazeere Balkans biti prikazan prvi dio dokumentarca “Putinovi svjedoci” / “Putin’s Witnesses” / “Svideteli Putina” (2018) ruskog redatelja Vitalija Manskog. Ovo je priča zasnovana na jedinstvenim i isključivo dokumentarnim svjedočanstvima o pravim uzrocima i posljedicama operacije “Nasljednik”, zbog koje je Rusija završila s predsjednikom koji je i dalje na vlasti. Dokumentarac je u Hrvatskoj premijerno prikazan na ZagrebDoxu prije dvije godine, a prošle na trećem izdanju AJB DOC-a.

Četvrtak (20.5. u 17.05, reprizno u 23 sata) donosi drugu od ukupno tri epizode trodijelnog serijala “Muslims of France” (“Muslimani Francuske”, 2014.) redatelja Karima Miskéa (Mauricijus/Francuska), koji govori o povijesti muslimanske imigracije u Francusku – zemlju u kojoj i dalje traje rasprava o tome kako pomiriti dugogodišnju tradiciju sekularizma s vjerskom raznolikošću.

Kraj tjedna (nedjelja, 23.5. u 19.05, repriza u 23.05 sati) rezerviran je za prikazivanje dokumentarca “Ivanova igra” (Gral Film, 2019.) Tomislava Žaje, koji rekapitulira trnovitu sportsku i životnu priču nekadašnjeg asa Hajduka, Ivana Gudelja. Žajin film prvi je put u Hrvatskoj prikazan prije dvije godine na Liburnia Film Festivalu.

Opširnije informacije i raspored provjerite na službenoj stranici Al Jazeere Balkans.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije