PočetnaVijestiDeset godina Kluba Pulske filmske tvornice

Deset godina Kluba Pulske filmske tvornice

-

Pulska filmska tvornica ovog četvrtka, 6. svibnja obilježava deset godina djelovanja svog Kluba. Proslava počinje u 19 sati Svečanom sjednicom u Kinu Valli, prilikom koje će se prikazati pregled filmova Pulske filmske tvornice nastalih u zadnjih 10 godina i uručiti priznanja istaknutim tvorničarima.

U prostorijama Kluba Pulske filmske tvornice u 21 sat izložbu desetogodišnjice Kluba otvorit će Tina Širec-Džodan. Izložbu čine raznolik izbor dokumentacijskih materijala i rekvizita s brojnih snimanja, odnosno petstotinjak realiziranih klupskih programa i projekata.

Klub Pulske filmske tvornice posvećen je razvoju, unapređenju i promociji filmskog i video stvaralaštva te filmske umjetnosti općenito, ali i produkciji dokumentarnih, igranih i eksperimentalnih filmova. Koncipiran je tako da privuče, zainteresira i educira sve građane po pitanju filmske umjetnosti te ih u konačnici potakne na autorsko filmsko i video stvaralaštvo.

U njegovu sklopu održavaju se teorijske i praktične edukacije za djecu, mlade i odrasle osobe, cjelogodišnja produkcija članova te programi projekcija i predstavljanja. U okviru klupske produkcije njeguje se kratkometražno autorsko stvaralaštvo građana, umjetnika, kao i sadašnjih i budućih studenata umjetničkih akademija.

Svim programima organiziranim pod njegovim okriljem želi se pretvoriti Pulu u raskrižje filmskog stvaralaštva i edukacije, a Klub u mjesto okupljanja filmskih entuzijasta svih uzrasta koji imaju na raspolaganju svu savjetodavnu, logističku i tehničku podršku za realizaciju autorskih ideja.

Ulaz na događaje je besplatan i organiziran uz pridržavanje svih epidemioloških mjera.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije