PočetnaNajave"Reunited" Mire Jargil na Al Jazeeri Balkans

“Reunited” Mire Jargil na Al Jazeeri Balkans

-

Dokumentarni film “Reunited” (“Ponovno zajedno”, 2019.) danske redateljice Mire Jargil bit će prikazan na programu Al Jazeere Balkans, i to ovaj utorak (20.4.) s početkom u 17.05 sati, reprizno u 23.05 sati. Film je regionalna publika mogla gledati i na prošlogodišnjem AJB DOC-u, a u prvom je planu obitelj koja se razdvojila nakon bijega iz Sirije. Djeca sama žive u Turskoj, otac je uspio doći do Kanade, majka do Danske. Hoće li se uspjeti ponovno spojiti?

U četvrtak (22.4. u 17.05 sati, repriza u 23 sata) će biti prikazan dokumentarac “Syria: Witnesses for the Prosecution” (“Svjedok tužilaštva”, 2016.) francuskog redateljskog para Garance La CaisneOlivier Joulie. U njemu upoznajemo ljude koji su riskirali svoje živote kako bi prikupili dokaze o ratnim zločinima počinjenim tijekom rata u Siriji.

Kraj tjedna (nedjelja, 19.4., od 19.05 i reprizno 23.05 sati) na program AJB-a donosi dokumentarac “Witness: Japan’s War Game” (“Japanske ratne igre”, 2016.) britanskog autora Nicka Ahlmarka. Film prati kadete japanske vojne akademije koji se svake godine pripremaju za borbu u žestokoj sportskoj igri zvanoj Bo Taoshi.

Opširnije informacije i raspored provjerite na službenoj stranici Al Jazeere Balkans.

Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije