PočetnaNajaveBoris Poljak u Klubu Pulske filmske tvornice

Boris Poljak u Klubu Pulske filmske tvornice

-

Danas (četvrtak, 8. travnja) s početkom u 20 sati u Klubu Pulske filmske tvornice (Pula) bit će održan razgovor sa snimateljem, redateljem i filmskim pedagogom Borisom Poljakom. On će iz Kino kluba Split s okupljenim posjetiteljima u Klubu PFT-a te sa Zoom publikom, razgovarati o svojim klubaškim filmskim početcima, splitskoj sceni, snimanju u dokumentarnom filmu, filmskoj pedagogiji, nagradama i priznanjima te još o mnogo čemu. Razgovor će moderirati Marko Zdravković-Kunac.

Večeras će u Klubu Pulske filmske tvornice biti prikazana i tri višestruko nagrađivana Poljakova dokumentarca, dio njegove mediteranske opservacijske trilogije: “Splitski akvarel” (Hrvatski filmski savez, 2009.), “Autofocus” (MILVA film i video, 2013.) i “Oni samo dolaze i odlaze” (Hrvatski filmski savez, 2017.).

Podaci za pristup Zoom razgovoru:

http://bit.ly/PFTkaugBP
Meeting ID: 858 3256 8561
Passcode: 846094

BORIS POLJAK

Rođen 1959. godine u Splitu, gdje je završio gimnaziju i studirao pravo. U Kino klubu Split od 1978. sudjeluje u realizaciji desetak neprofesijskih filmova kao snimatelj ili autor. Od 1988. profesionalno se bavi filmom. Kao direktor fotografije snimio preko pedeset kratkometražnih (dokumentarnih i eksperimentalnih) filmova te tri dugometražna igrana filma i nekoliko dugometražnih dokumentarnih filmova. U svojstvu redatelja snimio sedam filmova od kojih su tri u koautorstvu s Damirom Čučićem. Dugogodišnji je član Kino kluba Split i Hrvatskog filmskog saveza. Voditelj je brojnih snimateljskih radionica (Medijska škola “Ante Peterlić”, Kino klub Split itd.). Nagrađen je brojnim nagradama na domaćim i međunarodnim festivalima, od kojih su najznačajnije nagrade u Nyonu, Karlovim Varima i Oberhausenu. Živi i radi u Splitu.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije