PočetnaVijestiFilmovi Kinokluba Zagreb u Ciparskom centru za suvremeni film

Filmovi Kinokluba Zagreb u Ciparskom centru za suvremeni film

-

Danas (petak, 19. ožujka) će u Nicosiji, u Ciparskom centru za suvremeni film (Cyprus Contemporary Film Centre), biti organizirana projekcija filmova Kinokluba Zagreb. Program filmova traje 71 minutu, a selektirala ga je Christiana Ioannou iz spomenutog Ciparskog centra za suvremeni film. Isti je osnovan 2017. godine kao platforma koja djeluje u Lefkosiji na Cipru, s ciljem promocije suvremene kinematografije, umjetničkih filmskih praksi i različitih oblika eksperimentalne i alternativne filmske i audiovizualne umjetnosti.

Suradnju je potaknula projekcija Kinokluba Zagreb i predavanje Zorka Sirotića u njujorškoj organizaciji The Film-Maker’s Cooperative u ožujku prošle godine. Projekcija će se održati u kulturnoj i istraživačkoj zakladi ARTos, koja je centar za suvremenu umjetnost i znanost posvećen istraživanju i kreativnosti. Zaklada potiče umjetnike na povlačenje u polja mašte, kaosa i učenja. Djeluje kao multidimenzionalan prostor, organizirajući i producirajući događanja iz svijeta kazališta, glazbe, plesa, filma, vizualnih umjetnosti, književnosti i znanosti.

U Nicosiji će se prikazati sljedeći filmovi: “Kupus na lešo” (Zorko Sirotić, 2016.), “Višak popušim sam” (Zorko Sirotić, 2015.), “+topia” (Petar Novak, 2012.), “Kartograf” (Daria Blažević, 2018.), “Dota” (Petra Zlonoga, 2016.), “Precijenjena dramaturgija” (Sunčica Ana Veldić, 2017.) i “Najmanji” (Tomislav Šoban, 2013.).

Više o projekciji i centru možete saznati na sljedećoj poveznici.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije