PočetnaVijestiFilmovi Kinokluba Zagreb u Ciparskom centru za suvremeni film

Filmovi Kinokluba Zagreb u Ciparskom centru za suvremeni film

-

Danas (petak, 19. ožujka) će u Nicosiji, u Ciparskom centru za suvremeni film (Cyprus Contemporary Film Centre), biti organizirana projekcija filmova Kinokluba Zagreb. Program filmova traje 71 minutu, a selektirala ga je Christiana Ioannou iz spomenutog Ciparskog centra za suvremeni film. Isti je osnovan 2017. godine kao platforma koja djeluje u Lefkosiji na Cipru, s ciljem promocije suvremene kinematografije, umjetničkih filmskih praksi i različitih oblika eksperimentalne i alternativne filmske i audiovizualne umjetnosti.

Suradnju je potaknula projekcija Kinokluba Zagreb i predavanje Zorka Sirotića u njujorškoj organizaciji The Film-Maker’s Cooperative u ožujku prošle godine. Projekcija će se održati u kulturnoj i istraživačkoj zakladi ARTos, koja je centar za suvremenu umjetnost i znanost posvećen istraživanju i kreativnosti. Zaklada potiče umjetnike na povlačenje u polja mašte, kaosa i učenja. Djeluje kao multidimenzionalan prostor, organizirajući i producirajući događanja iz svijeta kazališta, glazbe, plesa, filma, vizualnih umjetnosti, književnosti i znanosti.

U Nicosiji će se prikazati sljedeći filmovi: “Kupus na lešo” (Zorko Sirotić, 2016.), “Višak popušim sam” (Zorko Sirotić, 2015.), “+topia” (Petar Novak, 2012.), “Kartograf” (Daria Blažević, 2018.), “Dota” (Petra Zlonoga, 2016.), “Precijenjena dramaturgija” (Sunčica Ana Veldić, 2017.) i “Najmanji” (Tomislav Šoban, 2013.).

Više o projekciji i centru možete saznati na sljedećoj poveznici.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

Sinoć otvoreno 16. Gledalište Kinokluba Zagreb

Sinoć je prvim dvjema projekcijama u Kinu Kinoteka otvoreno 16. Gledalište, godišnji festival Kinokluba Zagreb.

“Radovi u tijeku” Joséa Luisa Guerína u Klubu Pulske filmske tvornice

U Klubu Pulske filmske tvornice dana će biti organizirana projekcija filma "Radovi u tijeku" (2001) Joséa Luisa Guerína.

“Zalagaonica” – Daleko je Las Vegas

"Zalagaonica" (2022) poljskog redatelja Łukasza Kowalskog prati događaje i interakcije unutar jedne od najvećih europskih zalagaonica.

12. Škola dokumentarnog filma: Dometi minimalističkog

Najnovija, Restartova 12. Škola dokumentarnog filma okončana je svečanom premijerom filmova polaznika, 11. svibnja u Dokukinu KIC.

“Posljednji” – Sizifov osmijeh

"Posljednji" Aleksandra F. Stasenka u deset minuta trajanja bez korištenja govora prikazuje posljednje pjeskare u mjestu Privlaka pored Nina.

“Still: A Michael J. Fox Movie” – U filmskom pokretu

Oskarovac Davis Guggenheim na tržište je izbacio svoj novi dokumentarac, "Still: A Michael J. Fox Movie" (2023).

16. Gledalište Kinokluba Zagreb u Kinoteci

Od 31 svibnja do 2. lipnja u zagrebačkom Kinu Kinoteka održat će se 16. Gledalište Kinokluba Zagreb.

“Zalagaonica” Łukasza Kowalskog u hrvatskim kinima

U hrvatska kina stiže dokumentarni film "Zalagaonica" (2022) poljskog redatejla Łukasza Kowalskog.

“12:08 Istočno od Bukurešta” u Klubu Pulske filmske tvornice

U Klubu Pulske filmske tvornice danas će biti prikazan dokumentarni film "12:08 Istočno od Bukurešta" (2008) Corneliua Porumboiua.

16. Beldocs: Filmske topologije

Osobitost netom završenog, 16. Beldocsa (Beograd, 10. - 17.5.), možda je upravo inzistiranje na zasebnom srpskom natjecateljskom programu.