PočetnaNajaveAl Jazeera Balkans: "Kumek" i "Kuća Male Zvijezde"

Al Jazeera Balkans: “Kumek” i “Kuća Male Zvijezde”

-

Al Jazeera Balkans sutra (utorak, 9.3. u 17.05 sati; repriza u 23.05 sati) prikazuje prvi dio dokumentarnog filma “Kumek” (Hrvatski centar za istraživačko novinarstvo i slobodu medija / Blank; 2020.) Darija Juričana o pokojnom zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću i cijelom nizu afera koje se vežu za njegovo ime. Bandić je svoje prve izbore dobio 2000. godine i nakon toga osvojio još pet uzastopnih mandata.

U četvrtak (11.3. u 17.05 sati, repriza u 23.30 sati) na male ekrane AJB-a dolazi četvrti i posljednji nastavak serijala “Once Upon a Time in Punchbowl” (“Bilo jednom u Australiji”, 2014.). Istražujući pitanja integracije, rasizma i multikulturalnosti, serija propituje prošlost libanonske arapske zajednice u Australiji.

Nedjelja (14.3. u 19.05 sati, repriza u 23.05 sati) donosi još jedno emitiranje dokumentarnog filma “Kuća Male Zvijezde” (Wolfgang&Dolly / Al Jazeera Balkans; 2019.) hrvatske redateljice Slađane Lučić. Film je hrvatsku premijeru imao na prošlom Pulskom filmskom festivalu, a govori o životu sarajevske lektorice Nudžejme Softić koja je odlučila postati prva pokrivena Europljanka koja je završila Half Ironman triatlon.

Opširnije informacije i raspored provjerite na službenoj stranici Al Jazeere Balkans.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije