PočetnaVijestiOtvorene prijave za 4. AJB DOC Film Festival

Otvorene prijave za 4. AJB DOC Film Festival

-

Otvorene su prijave za 4. Festival dokumentarnog filma Al Jazeere Balkans (AJB DOC), koje se šalju putem aplikacijskog formulara na web-stranici www.ajbdoc.ba ili platforme FilmFreeway. Rok za prijave je 15.5.2021. godine, dok se ovogodišnji festival održava od 10. do 14.9. ove godine u Sarajevu i/ili online.

AJB DOC Film Festival kao platforma za TV-dokumentarce, nastao je kao rezultat dugogodišnjeg rada televizijske kuće Al Jazeera Balkans s produkcijom, akvizicijom i emitiranjem dokumentarnih filmova, a za cilj ima afirmirati autore i filmove koji se bave društvenim fenomenima, stavljajući u fokus univerzalne ljudske vrijednosti.

Prijaviti se mogu produkcijske kuće i autori bez ograničenja zemlje podrijetla, a jedan od glavnih kriterija je format TV-dokumentarca s minimalnim trajanjem od 22 do 27 minuta i maksimalnim od 44 do 52 minute. Svi dodatni detalji vezani za prijave i uvjete dostupni su na službenoj festivalskoj stranici.

Natjecateljska selekcija AJB DOC Film Festivala, kao i ona nenatjecateljska te program AJB Prikazuje, bit će predstavljeni početkom rujna 2021. godine. Na AJB DOC Film Festivalu bit će dodijeljene nagrade u tri ustanovljene kategorije, a svi izabrani filmovi mogu biti razmatrani i za potpisivanje akvizicijskog ugovora i prikazivanje u programu Al Jazeere Balkans.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije