PočetnaNajaveAl Jazeera Balkans: Drugi nastavak serijala "Čistači"

Al Jazeera Balkans: Drugi nastavak serijala “Čistači”

-

Al Jazeera Balkans u utorak (16.2. u 17.05 sati, repriza u 23.05 sati) prikazuje drugi dio trodijelnog serijala “Čistači” / “The Cleaners” / “Im Schatten der Netzwelt” (2018) njemačkih redatelja Hansa Blocka i Moritza Riesewiecka. U njemu pratimo priču o nepoznatoj industriji digitalnog čišćenja uznemirujućih fotografija i videozapisa. Od zajedničke društvene vizije globalnog sela do mreže lažnih vijesti i radikalizacije, serija prikazuje uspon i pad utopijske ideologije društvenih medija.

Tijekom pandemije koronavirusa u SAD-u stanovnici Chicaga afroameričkog i latinoameričkog porijekla bili su mnogo više pogođeni ovom bolesti, koja je u većini tih slučajeva imala smrtni ishod. O razlozima i mogućim promjenama u budućnosti govori nova epizoda serijala “Fault Lines” (“Linija razdvajanja”) – “The Great Divide: COVID-19 and Race in Chicago” (“Pandemija i rasna podjela, 2020.), koju će biti moguće pogledati u srijedu (17.2. u 17.05 sati).

U petak (19.2. u 17.05 sati) će se prikazati posljednji nastavak serije “Blood and Tears: French Decolonisation” (“Krv i suze: Francuska dekolonizacija”, 2020.), koji govori o višedesetljetnom odnosu Francuske i ostalih imperijalnih sila prema afričkom i azijskom kontinentu kao na rezervoar sirovina, radne snage i teritorija za buduće naseljavanje.

Opširnije informacije i raspored provjerite na službenoj stranici Al Jazeere Balkans.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije