PočetnaVijestiDva hrvatska dokumentarca u natjecateljskom programu 32. Filmskog festivala u Trstu

Dva hrvatska dokumentarca u natjecateljskom programu 32. Filmskog festivala u Trstu

-

Od 21. do 30. siječnja održavat će se 32. Filmski festival u Trstu, zbog koronavirusa online putem. Na ovogodišnjem izdanju uglednog talijanskog festivala imat ćemo dva hrvatska dokumentarca, dok će se u industrijskom dijelu programa predstaviti jednak broj projekata.

Debitantski dugometražni film Ivana Ramljaka, “O jednoj mladosti” (Akademija dramske umjetnosti u Zagrebu, 2020.), prikazat će se u natjecateljskom programu Filmskog festivala u Trstu. Ramljak se u svom dokumentarcu prisjeća preminulog najboljeg prijatelja Marka i zajednički provedene mladosti, dok će filmu ovo biti talijanska premijera. “O jednoj mladosti” je svjetsku premijeru imao na prošlogodišnjem DokuFestu u Prizrenu, a gledatelji će ga 24. siječnja moći pogledati online putem.

Isti natjecateljski programski odjeljak popunit će i dokumentarac “Nulti krajolik” (Kazimir, 2020.) Bruna Pavića, čija radnja prati živote četvero protagonista koji žive u skladu s devastiranim okolišem. Filmu je ovo također talijanska premijera, onu svjetsku imao je prošle godine na Međunarodnom festivalu dokumentarnog filma u Jihlavi.

U industrijskom dijelu programa When East Meets West (25. – 29. siječnja), točnije potprogramu Last Stop Trieste za dokumentarne projekte u završnoj fazi produkcije, domaća doku-industrija predstavit će dva projekta: “Tvornice radnicima” (Fade In) redatelja Srđana Kovačevića, odnosno “Muzej revolucije” (Restart / Uzrok / Nutprodukce) njegovog srpskog imenjaka Srđana Keče. Potonji film s hrvatske strane producira zagrebački hrvatski Restart (Vanja Jambrović). Od pet projekata na “LST”-u dva su hrvatska, a svi će se oni predstaviti međunarodnim prodajnim agentima, festivalskim selektorima te ostalim filmskim profesionalcima.

Više o ovogodišnjem Filmskom festivalu u Trstu pročitajte na sljedećoj poveznici, a o Last Stop Triesteu ovdje.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije