PočetnaNajaveAl Jazeera Balkans: Filmovi o koronavirusu u američkim tvornicama, radikaliziranim mladim Mađarima...

Al Jazeera Balkans: Filmovi o koronavirusu u američkim tvornicama, radikaliziranim mladim Mađarima te posljednji nastavak serijala “Black France”

-

Al Jazeera Balkans danas (srijeda, 20.1.) između ostalog prikazuje dva filma koja se bave aktualnim temama koronavirusa i radikaliziranja mladih uslijed priljeva migranata unutar njihovih država.

Na program najprije u 17.05 sati stiže film “Virus on the Poultry Line” (“Korona virus u fabrikama”, 2020.). Reporter serijala “Linije razdvajanja” porazgovarao je s radnicima mesne industrije te obiteljima koji su izgubile svoje najbliže zbog koronavirusa. U prvim mjesecima ove pandemije, naime, američka postrojenja za pakiranje mesa bila su žarišta ove opasne bolesti.

Odmah zatim u 17.30 sati s emitiranjem kreće “Prejudice and Pride in Hungary: Inside the Far Right” (“Radikalizam i mladi – U raljama desnice”, 2018.), dokumentarac o sve većem broji mladih Mađara koji se pridružuju neonacističkim pokretima.

U četvrtak (21.1. u 17.30 i 23.30 sati) je na rasporedu posljednji od ukupno tri nastavka serijala “Black France” (“Crna Francuska”, 2016.). Isti donosi priču o crncima u Francuskoj, odnosno dugoj povijesti segregacije, rasizma, protesta, nasilja, kulture i izgradnje zajednice s prijelaza u 20. stoljeće pa sve do današnjih dana.

Opširnije informacije i raspored provjerite na službenoj stranici Al Jazeere Balkans.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

“Mali Dieter želi letjeti” – Ekstatično do neba

"Mali Dieter želi letjeti" (1997) spada među najpoznatija dokumentaristička djela velikog njemačkog redatelja Wernera Herzoga.

19. Festival 25 FPS: Jedan od Grand Prixa i “Valeriji” Sare Jurinčić

Film "Valerija" (Nomad Studio / Restart; 2023.) Sare Jurinčić osvojio je jedan od Grand Prixa na sinoć završenom, 19. Festivalu 25 FPS.

Devet kratkih dokumentaraca “U fokusu” 24. Mediteran Film Festivala

Devet kratkih dokumentaraca smješteno je u "off" program "U fokusu" 24. Mediteran Film Festivala.

“Dum spiro spero” Pere Kvesića u Rijeci

U sklopu programa "Filo playlista dokumentarista" danas će se u Rijeci prikazati film "Dum spiro spero" (2016) Pere Kvesića.

Sinoć otvoren 19. Festival 25 FPS

Devetnaesto izdanje Međunarodnog festivala eksperimentalnog filma i videa 25 FPS sinoć je otvoreno u zagrebačkom kinu Kinoteka.

U Bjelovaru predstavljen program 18. DOKUarta

U Bjelovaru je jučer predstavljen program 18. DOKUarta, koji će se održavati od petka 6. listopada pa do petka 13. listopada.

Marina Kožul: “I dalje su rijetke prilike za susrete s nenarativnim filmom”

Selektorica Marina Kožul za naš portal najavljuje 19. Festival eksperimentalnog filma i videa 25 FPS (27. - 30.9.).

“El Shatt – nacrt za utopiju” Ivana Ramljaka u natjecateljskoj konkurenciji 66. DOK Leipziga

Hrvatski dokumentarac "EL Shatt - nacrt za utopiju" Ivana Ramljaka ušao je u natjecateljsku konkurenciju 66. DOK Leipziga.

Deset godina portala Dokumentarni.net

Vaš i naš Dokumentarni.net danas slavi deset godina postojanja!

6. AJB DOC: Sabiranje priča

Za AJB DOC Film Festival postaje jasno da se upisao na mapu festivala regionalnih festivala, donoseći prepoznatljiv sadržaj.