PočetnaNajaveAl Jazeera Balkans: Filmovi o koronavirusu u američkim tvornicama, radikaliziranim mladim Mađarima...

Al Jazeera Balkans: Filmovi o koronavirusu u američkim tvornicama, radikaliziranim mladim Mađarima te posljednji nastavak serijala “Black France”

-

Al Jazeera Balkans danas (srijeda, 20.1.) između ostalog prikazuje dva filma koja se bave aktualnim temama koronavirusa i radikaliziranja mladih uslijed priljeva migranata unutar njihovih država.

Na program najprije u 17.05 sati stiže film “Virus on the Poultry Line” (“Korona virus u fabrikama”, 2020.). Reporter serijala “Linije razdvajanja” porazgovarao je s radnicima mesne industrije te obiteljima koji su izgubile svoje najbliže zbog koronavirusa. U prvim mjesecima ove pandemije, naime, američka postrojenja za pakiranje mesa bila su žarišta ove opasne bolesti.

Odmah zatim u 17.30 sati s emitiranjem kreće “Prejudice and Pride in Hungary: Inside the Far Right” (“Radikalizam i mladi – U raljama desnice”, 2018.), dokumentarac o sve većem broji mladih Mađara koji se pridružuju neonacističkim pokretima.

U četvrtak (21.1. u 17.30 i 23.30 sati) je na rasporedu posljednji od ukupno tri nastavka serijala “Black France” (“Crna Francuska”, 2016.). Isti donosi priču o crncima u Francuskoj, odnosno dugoj povijesti segregacije, rasizma, protesta, nasilja, kulture i izgradnje zajednice s prijelaza u 20. stoljeće pa sve do današnjih dana.

Opširnije informacije i raspored provjerite na službenoj stranici Al Jazeere Balkans.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije