PočetnaNajaveAl Jazeera Balkans: "Bellingcat", "Tell the World" i "Ideal 68"

Al Jazeera Balkans: “Bellingcat”, “Tell the World” i “Ideal 68”

-

Prvi tjedan mjeseca prosinca program Al Jazeere Balkans obilježit će nekoliko vrlo zanimljivih dokumentaraca, među kojima i “Bellingcat”, “Tell the World: The Silent Plight of China’s Uighurs” te “Ideal 68”.

“Bellingcat” (“Bellingcat: Istina u postčinjeničnom svijetu”) nizozemskog redatelja Hansa Poola donosi priču o grupi internetskih istraživača-novinara pod nazivom Bellingcat. U centru pažnje su vođa grupe Eliot Higgins iz Leicestera i njegovi suradnici, dok je film na rasporedu danas (utorak, 1.12.) od 17.05 sati. Film je hrvatsku premijeru doživio na prošlogodišnjem Rab Film Festivalu.

U četvrtak (3.12.) će u isto doba dana biti prikazan dokumentarac “Tell the World: The Silent Plight of China’s Uighurs” (2019) o kineskim zatvoreničkim centrima za Ujgure u pokrajini Xinjiang. Zbog borbe za svoj jezik, vjeru i kulturu mnogi Ujguri bivaju odvedeni u kampove za prinudni rad, gdje se prema njima postupa kao prema zatvorenicima.

Subota (5.12. u 23.05 sati) je vrijeme za dokumentarac “Ideal 68” (2018) autora Almira Šećkanovića i Marka Subotića. Naslov se odnosi na 3. lipanj 1968. godine, kada su u SFRJ-u počeli studentski protesti, prvi veći sukob s tadašnjom komunističkom vlašću. U filmu govore sudionici protesta, predstavnici tadašnje vlasti, kulturni radnici, povjesničari i drugi.

Opširnije informacije i raspored provjerite na službenoj stranici Al Jazeere Balkans.

Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije