Početna Najave Al Jazeera Balkans: "Glasnije od oružja", "Trump v California" i "Trst, Jugoslavija"

Al Jazeera Balkans: “Glasnije od oružja”, “Trump v California” i “Trst, Jugoslavija”

-

Na programu Al Jazeere Balkans moći ćete, između ostalih filmova i emisija, ovaj tjedan pogledati drugi nastavak hrvatskog dokumentarnog filma “Glasnije od oružja”, prvi dio “Trump v California” te domaćoj publici dobro poznati dokumentarac “Trst, Jugoslavija”.

Već danas (utorak, 17.11.) u 17.05 sati na rasporedu je drugi dio dokumentarca “Glasnije od oružja” (Factum, 2017.) Miroslava Sikavice. Film kroz razgovore s akterima početka devedesetih, prolazi kroz domoljubno-nacionalistički soundtrack Domovinskog rata. Podsjetimo, dokumentarni film “Glasnije od oružja” svjetsku je premijeru imao na Motovun Film Festivalu 2017. godine.

U subotu (21.11.) od 17.30 sati na program AJB-a dolazi film “Trump v California” u kojem se prikazuje ideološki sukob aktualnog predsjednika SAD-a Donalda Trumpa i progresivne savezne države Kalifornije, te šta ona znači za predsjedničku utrku 2020. godine.

Od srijede do četvrtka (18.11. u 7.30 sati; 19.11. u 10 sati; 20.11. u 7.30 sati) pak, u nešto ranijim terminima pogledajte dokumentarac “Trst, Jugoslavija” / “Trieste, Yugoslavia” (Videoest / Al Jazeera Balkans / RAI Cinema / HRT; 2017.) talijanskog redatelja Alessija Bozzera. U ne tako davnoj prošlosti, prije tridesetak godina, jugoslavensko je stanovništvo masovno odlazilo u kupovinu u Trst. Bozzer u svom filmu donosi neke od zanimljivih anegdota iz tog vremena, dok je sam dokumentarac svoju hrvatsku premijeru doživio na Liburnia Film Festivalu prije tri godine.

Opširnije informacije i raspored provjerite na službenoj stranici Al Jazeere Balkans.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

33. IDFA: “Radiograph of a Family” najbolji dugometražni dokumentarac, Vitalij Manski naj-redatelj

Obznanjeni su pobjednici najveće svjetskog doku-festivala, 33. IDFA-e, a najboljim dugometražnim dokumentarcem proglašen je "Radiograph of a Family".

Dina Pokrajac: “Navikli smo Subversive organizirati u prekarnim uvjetima”

Direktorica i jedna od selektorica programa Dina Pokrajac, za naš portal najavljuje 13. Subversive Film Festival.

Morana Ikić Komljenović: “Većina hrvatskih dokumentarnih filmova ostaje nevidljiva široj publici”

Morana Ikić Komljenović za Dokumentarni.net najavljuje drugu po redu radionicu "Distribuiraj to!" koja će se održati od 14. do 18. prosinca.

U Sisku ovog vikenda započinje 15. Revija dokumentarnog filma Fibula

U Sisku ovog vikenda započinje 15. Revija dokumentarnog filma Fibula (27. - 28.11.).

Pobjednici Berlinalea i Sundancea na 13. Subversive Film Festivalu

U sklopu 13. Subversive Festivala održat će se i 13. Subversive Film Festival (28.11. - 7.12.) u zagrebačkim kinima Kinoteka i Dokukino KIC te "online".

“Hall of Fame”: “Priča o vjetru”

Filmsko-diskurzivni program "Hall of Fame" u četvrtak, 26. studenoga u 19 sati, donosi dokumentarni esej "Priča o vjetru" (1986).

11. DOC NYC: Viewfinders konkurencija dokumentarcu “Landfall”, režijska nagrada Garretu Bradleyju za “Time”

Od 11. do 19. studenoga održavalo se jedanaesto izdanje DOC NYC-a, najvećeg američkog festivala dokumentarnog filma

Al Jazeera Balkans: Dokumentarci o modernom ropstvu, Donaldu Trumpu i Đorđu Balaševiću

Na programu Al Jazeera Balkans ovog će se tjedna između ostalih prikazati dokumentarci o modernom ropstvu, Donaldu Trumpu i Đorđu Balaševiću.

Niz recentnih zapaženih dokumentaraca na 13. Subversive Film Festivalu

Trinaesto izdanje Subversive Festivala održat će se od 28. studenog do 15. prosinca na nekoliko zagrebačkih lokacija te "online".

Objavljen program 18. Human Rights Film Festivala

Osamnaesto izdanje Human Rights Film Festivala (HRFF) održat će se u potpunosti "online" od 6. do 13. prosinca ove godine.