PočetnaNajaveKino Kinoteka: Projekcija dokumentarca "Povuci-potegni" uz razgovor s Nevenom Hitrecom i Borisom...

Kino Kinoteka: Projekcija dokumentarca “Povuci-potegni” uz razgovor s Nevenom Hitrecom i Borisom Jokićem

-

Nakon zagrebačke premijere početkom mjeseca, dokumentarni film “Povuci-potegni” (Jaka produkcija / Kreativni pokret; 2020.) Nevena Hitreca ponovo se može pogledati u glavnom hrvatskom gradu. Projekcija će se održati u Kino Kinoteci, i to u ponedjeljak, 16.11. u 19 sati, nakon koje će uslijediti razgovor s redateljem Nevenom Hitrecom i Borisom Jokićem, poznatim pedagogom i sociologom s Instituta za društvena istraživanja. Hitrec i Jokić uvest će nas u svijet obrazovanja s obje strane – one formalne i strukturne te osobne i obiteljske.

Film “Povuci-potegni” prati jednu obitelj, devetogodišnje dijete i loš obrazovni program. Dječji radni stol postaje pozornica tragikomične obiteljske drame. Tko će prvi puknuti pod bremenom znanja, brižni roditelji ili njihovo samoživo dijete?

Na Filmskom festivalu Jugoistočne Europe SEE (SEE Film Festival) u Parizu ovaj dokumentarac je osvojio Nagradu za najbolji dokumentarni film, a u međuvremenu je prikazan u programima ovogodišnjih izdanja Mediteran Film Festivala i ZagrebDoxa gdje je imao i svoju hrvatsku premijeru.

Ulaznice za projekciju filma “Povuci-potegni” i filmski razgovor mogu se nabaviti online ili na blagajni Kino Kinoteke. Raspored narednih projekcija i sve informacija o filmu “Povuci-potegni” redovito će biti ažurirane i dostupne na Facebook stranici filma.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije