Početna Vijesti "Muzeju revolucije" financijska potpora Sundance Institutea

“Muzeju revolucije” financijska potpora Sundance Institutea

-

Neprofitna organizacija Sundance Institute koja stoji i iza poznatog Sundance Film Festivala, objavila je rezultate svojeg dokumentarnog ogranka (Sundance Institute Documentary Fund), točnije fonda koji financijski podupire doku-projekte u različitim fazama razvoja. Najnoviji crop odobrenih projekata zaustavio se na brojci od 23, koji će ukupno podijeliti 540 tisuća dolara za predviđene produkcijske troškove – od razvoja do postprodukcije.

Među spomenutim projektima koji će primiti Sundanceova sredstva našla se i srpsko-hrvatsko-češka koprodukcija “Muzej revolucije” srpskog redatelja Srđana Keče. Film nastaje u produkciji Uzroka (Srbija) i Restarta (Hrvatska), odnosno koprodukciji Nutprodukcea iz Češke. Producenti su pak Srđan Keča i Vanja Jambrović, koproducenti Lukás Kokes i Pavla Janoušková Kubečková. Budući film priznatog srpskog dokumentarista Srđana Keče (“Mirage”, “Pismo ocu”) donosi priču o neobičnom prijateljstvu djevojčice i starice koje žive unutar ruševnog prostora nikad do kraja izgrađenog jugoslavenskog Muzeja revolucije u Beogradu.

Da ovaj dokumentarac posjeduje i veliki međunarodni potencijal svjedoči njegovo (nagradno) sudjelovanje na nizu uglednih pitching foruma i radionica (IDFA, DOK Leipzig, Beldocs, ZagrebDox, East Doc Forum, Sarajevo Film Festival), kao i, primjerice, financijski poguranac Potprograma MEDIA Kreativne Europe u iznosu od 25 tisuća eura. “Muzej revolucije” podržali su i Filmski centar Srbije, HAVC i Češki filmski fond, ali i TV kanali Al Jazeera Documentary Channel te RTL GEO. Premijera filma očekuje se u 2021. godini.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

33. IDFA: “Radiograph of a Family” najbolji dugometražni dokumentarac, Vitalij Manski naj-redatelj

Obznanjeni su pobjednici najveće svjetskog doku-festivala, 33. IDFA-e, a najboljim dugometražnim dokumentarcem proglašen je "Radiograph of a Family".

Dina Pokrajac: “Navikli smo Subversive organizirati u prekarnim uvjetima”

Direktorica i jedna od selektorica programa Dina Pokrajac, za naš portal najavljuje 13. Subversive Film Festival.

Morana Ikić Komljenović: “Većina hrvatskih dokumentarnih filmova ostaje nevidljiva široj publici”

Morana Ikić Komljenović za Dokumentarni.net najavljuje drugu po redu radionicu "Distribuiraj to!" koja će se održati od 14. do 18. prosinca.

U Sisku ovog vikenda započinje 15. Revija dokumentarnog filma Fibula

U Sisku ovog vikenda započinje 15. Revija dokumentarnog filma Fibula (27. - 28.11.).

Pobjednici Berlinalea i Sundancea na 13. Subversive Film Festivalu

U sklopu 13. Subversive Festivala održat će se i 13. Subversive Film Festival (28.11. - 7.12.) u zagrebačkim kinima Kinoteka i Dokukino KIC te "online".

“Hall of Fame”: “Priča o vjetru”

Filmsko-diskurzivni program "Hall of Fame" u četvrtak, 26. studenoga u 19 sati, donosi dokumentarni esej "Priča o vjetru" (1986).

11. DOC NYC: Viewfinders konkurencija dokumentarcu “Landfall”, režijska nagrada Garretu Bradleyju za “Time”

Od 11. do 19. studenoga održavalo se jedanaesto izdanje DOC NYC-a, najvećeg američkog festivala dokumentarnog filma

Al Jazeera Balkans: Dokumentarci o modernom ropstvu, Donaldu Trumpu i Đorđu Balaševiću

Na programu Al Jazeera Balkans ovog će se tjedna između ostalih prikazati dokumentarci o modernom ropstvu, Donaldu Trumpu i Đorđu Balaševiću.

Niz recentnih zapaženih dokumentaraca na 13. Subversive Film Festivalu

Trinaesto izdanje Subversive Festivala održat će se od 28. studenog do 15. prosinca na nekoliko zagrebačkih lokacija te "online".

Objavljen program 18. Human Rights Film Festivala

Osamnaesto izdanje Human Rights Film Festivala (HRFF) održat će se u potpunosti "online" od 6. do 13. prosinca ove godine.