PočetnaVijesti"Muzeju revolucije" financijska potpora Sundance Institutea

“Muzeju revolucije” financijska potpora Sundance Institutea

-

Neprofitna organizacija Sundance Institute koja stoji i iza poznatog Sundance Film Festivala, objavila je rezultate svojeg dokumentarnog ogranka (Sundance Institute Documentary Fund), točnije fonda koji financijski podupire doku-projekte u različitim fazama razvoja. Najnoviji crop odobrenih projekata zaustavio se na brojci od 23, koji će ukupno podijeliti 540 tisuća dolara za predviđene produkcijske troškove – od razvoja do postprodukcije.

Među spomenutim projektima koji će primiti Sundanceova sredstva našla se i srpsko-hrvatsko-češka koprodukcija “Muzej revolucije” srpskog redatelja Srđana Keče. Film nastaje u produkciji Uzroka (Srbija) i Restarta (Hrvatska), odnosno koprodukciji Nutprodukcea iz Češke. Producenti su pak Srđan Keča i Vanja Jambrović, koproducenti Lukás Kokes i Pavla Janoušková Kubečková. Budući film priznatog srpskog dokumentarista Srđana Keče (“Mirage”, “Pismo ocu”) donosi priču o neobičnom prijateljstvu djevojčice i starice koje žive unutar ruševnog prostora nikad do kraja izgrađenog jugoslavenskog Muzeja revolucije u Beogradu.

Da ovaj dokumentarac posjeduje i veliki međunarodni potencijal svjedoči njegovo (nagradno) sudjelovanje na nizu uglednih pitching foruma i radionica (IDFA, DOK Leipzig, Beldocs, ZagrebDox, East Doc Forum, Sarajevo Film Festival), kao i, primjerice, financijski poguranac Potprograma MEDIA Kreativne Europe u iznosu od 25 tisuća eura. “Muzej revolucije” podržali su i Filmski centar Srbije, HAVC i Češki filmski fond, ali i TV kanali Al Jazeera Documentary Channel te RTL GEO. Premijera filma očekuje se u 2021. godini.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

19. Festival 25 FPS: “Zamišljene budućnosti: Turizam” – Utopijske slike

Darko Fritz u svojem filmu "Zamišljene budućnosti: Turizam" studiozno pristupa stvarnom prostoru i onome u što ga se moglo pretvoriti.

Rada Šešić: “Možemo bez skromnosti reći da je hrvatski dokumentarac vodeći u regiji”

Selektorica programa Filmskog festivala DOKUart za naš portal najavljuje osamnaesto izdanje ove bjelovarske filmske manifestacije.

Deset filmova u programu “Domaći autori” 24. Mediteran Film Festivala

Deset filmova bit će prikazano u ovogodišnjem programu "Domaći autori" 24. Mediteran Film Festivala.

“Djeca magle” ponovno na programu Al Jazeere Balkans

"Djeca magle" / "Children of the Mist" (2021) vijetnamske autorice Diễm Hà Lệ ponovno se prikazuje na programu Al Jazeere Balkans.

“Mali Dieter želi letjeti” – Ekstatično do neba

"Mali Dieter želi letjeti" (1997) spada među najpoznatija dokumentaristička djela velikog njemačkog redatelja Wernera Herzoga.

19. Festival 25 FPS: Jedan od Grand Prixa i “Valeriji” Sare Jurinčić

Film "Valerija" (Nomad Studio / Restart; 2023.) Sare Jurinčić osvojio je jedan od Grand Prixa na sinoć završenom, 19. Festivalu 25 FPS.

Devet kratkih dokumentaraca “U fokusu” 24. Mediteran Film Festivala

Devet kratkih dokumentaraca smješteno je u "off" program "U fokusu" 24. Mediteran Film Festivala.

“Dum spiro spero” Pere Kvesića u Rijeci

U sklopu programa "Filo playlista dokumentarista" danas će se u Rijeci prikazati film "Dum spiro spero" (2016) Pere Kvesića.

Sinoć otvoren 19. Festival 25 FPS

Devetnaesto izdanje Međunarodnog festivala eksperimentalnog filma i videa 25 FPS sinoć je otvoreno u zagrebačkom kinu Kinoteka.

U Bjelovaru predstavljen program 18. DOKUarta

U Bjelovaru je jučer predstavljen program 18. DOKUarta, koji će se održavati od petka 6. listopada pa do petka 13. listopada.