PočetnaVijesti"Muzeju revolucije" financijska potpora Sundance Institutea

“Muzeju revolucije” financijska potpora Sundance Institutea

-

Neprofitna organizacija Sundance Institute koja stoji i iza poznatog Sundance Film Festivala, objavila je rezultate svojeg dokumentarnog ogranka (Sundance Institute Documentary Fund), točnije fonda koji financijski podupire doku-projekte u različitim fazama razvoja. Najnoviji crop odobrenih projekata zaustavio se na brojci od 23, koji će ukupno podijeliti 540 tisuća dolara za predviđene produkcijske troškove – od razvoja do postprodukcije.

Među spomenutim projektima koji će primiti Sundanceova sredstva našla se i srpsko-hrvatsko-češka koprodukcija “Muzej revolucije” srpskog redatelja Srđana Keče. Film nastaje u produkciji Uzroka (Srbija) i Restarta (Hrvatska), odnosno koprodukciji Nutprodukcea iz Češke. Producenti su pak Srđan Keča i Vanja Jambrović, koproducenti Lukás Kokes i Pavla Janoušková Kubečková. Budući film priznatog srpskog dokumentarista Srđana Keče (“Mirage”, “Pismo ocu”) donosi priču o neobičnom prijateljstvu djevojčice i starice koje žive unutar ruševnog prostora nikad do kraja izgrađenog jugoslavenskog Muzeja revolucije u Beogradu.

Da ovaj dokumentarac posjeduje i veliki međunarodni potencijal svjedoči njegovo (nagradno) sudjelovanje na nizu uglednih pitching foruma i radionica (IDFA, DOK Leipzig, Beldocs, ZagrebDox, East Doc Forum, Sarajevo Film Festival), kao i, primjerice, financijski poguranac Potprograma MEDIA Kreativne Europe u iznosu od 25 tisuća eura. “Muzej revolucije” podržali su i Filmski centar Srbije, HAVC i Češki filmski fond, ali i TV kanali Al Jazeera Documentary Channel te RTL GEO. Premijera filma očekuje se u 2021. godini.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije