PočetnaNajaveAl Jazeera Balkans: "Ponoćni putnik" i "Ivanova igra"

Al Jazeera Balkans: “Ponoćni putnik” i “Ivanova igra”

-

Al Jazeera Balkans na svom će programu ovog tjedna između ostalih dokumentarno-filmskih ostvarenja, prikazati dva iznimno zanimljiva dokumentarca: “Ponoćnog putnika” / “Midnight Traveller” (2019) afganistanskog redatelja Hassana Fazilija te “Ivanovu igru” (Gral Film, 2019.) Tomislava Žaje.

“Ponoćni putnik” prati svojeg autora, Hassana Fazilija, koji zajedno s obitelji mora napustiti rodni Afganistan nakon što talibani raspišu potjernicu za njim. Dokumentarac prati njihovo teško i zahtjevno putovanje prema slobodi, a dio istog prolazi i zloglasnom balkanskom krijumčarskom rutom. Film je prikazan na brojnim značajnim svjetskim festivalima, uključujući hrvatske Festival tolerancije i Motovun Film Festival, a osvojio je i nagrade na Sundance Film Festivalu, festivalima u Sheffieldu i Solunu itd. Prvi dio dokumentarca na rasporedu je danas (utorak, 27.10.) u 17.05 sati.

Potkraj tjedna, točnije u nedjelju, 1. listopada od 19.05 sati, na Al Jazeeri Balkans prikazat će se i hrvatski dokumentarac “Ivanova igra” Tomislava Žaje. Riječ je o filmu koji približava životnu i sportsku priču nekadašnjeg igrača Hajduka Ivana Gudelja, kojem je bolest prekinula karijeru na njenom vrhuncu. Od hrvatskih festivala, Žajino ostvarenje prikazano je na ovogodišnjem Liburnia Film Festivalu te Danima hrvatskog filma.

Opširnije informacije i raspored provjerite na službenoj stranici Al Jazeere Balkans.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije