Početna Najave Al Jazeera Balkans: "Ponoćni putnik" i "Ivanova igra"

Al Jazeera Balkans: “Ponoćni putnik” i “Ivanova igra”

-

Al Jazeera Balkans na svom će programu ovog tjedna između ostalih dokumentarno-filmskih ostvarenja, prikazati dva iznimno zanimljiva dokumentarca: “Ponoćnog putnika” / “Midnight Traveller” (2019) afganistanskog redatelja Hassana Fazilija te “Ivanovu igru” (Gral Film, 2019.) Tomislava Žaje.

“Ponoćni putnik” prati svojeg autora, Hassana Fazilija, koji zajedno s obitelji mora napustiti rodni Afganistan nakon što talibani raspišu potjernicu za njim. Dokumentarac prati njihovo teško i zahtjevno putovanje prema slobodi, a dio istog prolazi i zloglasnom balkanskom krijumčarskom rutom. Film je prikazan na brojnim značajnim svjetskim festivalima, uključujući hrvatske Festival tolerancije i Motovun Film Festival, a osvojio je i nagrade na Sundance Film Festivalu, festivalima u Sheffieldu i Solunu itd. Prvi dio dokumentarca na rasporedu je danas (utorak, 27.10.) u 17.05 sati.

Potkraj tjedna, točnije u nedjelju, 1. listopada od 19.05 sati, na Al Jazeeri Balkans prikazat će se i hrvatski dokumentarac “Ivanova igra” Tomislava Žaje. Riječ je o filmu koji približava životnu i sportsku priču nekadašnjeg igrača Hajduka Ivana Gudelja, kojem je bolest prekinula karijeru na njenom vrhuncu. Od hrvatskih festivala, Žajino ostvarenje prikazano je na ovogodišnjem Liburnia Film Festivalu te Danima hrvatskog filma.

Opširnije informacije i raspored provjerite na službenoj stranici Al Jazeere Balkans.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

33. IDFA: “Radiograph of a Family” najbolji dugometražni dokumentarac, Vitalij Manski naj-redatelj

Obznanjeni su pobjednici najveće svjetskog doku-festivala, 33. IDFA-e, a najboljim dugometražnim dokumentarcem proglašen je "Radiograph of a Family".

Dina Pokrajac: “Navikli smo Subversive organizirati u prekarnim uvjetima”

Direktorica i jedna od selektorica programa Dina Pokrajac, za naš portal najavljuje 13. Subversive Film Festival.

Morana Ikić Komljenović: “Većina hrvatskih dokumentarnih filmova ostaje nevidljiva široj publici”

Morana Ikić Komljenović za Dokumentarni.net najavljuje drugu po redu radionicu "Distribuiraj to!" koja će se održati od 14. do 18. prosinca.

U Sisku ovog vikenda započinje 15. Revija dokumentarnog filma Fibula

U Sisku ovog vikenda započinje 15. Revija dokumentarnog filma Fibula (27. - 28.11.).

Pobjednici Berlinalea i Sundancea na 13. Subversive Film Festivalu

U sklopu 13. Subversive Festivala održat će se i 13. Subversive Film Festival (28.11. - 7.12.) u zagrebačkim kinima Kinoteka i Dokukino KIC te "online".

“Hall of Fame”: “Priča o vjetru”

Filmsko-diskurzivni program "Hall of Fame" u četvrtak, 26. studenoga u 19 sati, donosi dokumentarni esej "Priča o vjetru" (1986).

11. DOC NYC: Viewfinders konkurencija dokumentarcu “Landfall”, režijska nagrada Garretu Bradleyju za “Time”

Od 11. do 19. studenoga održavalo se jedanaesto izdanje DOC NYC-a, najvećeg američkog festivala dokumentarnog filma

Al Jazeera Balkans: Dokumentarci o modernom ropstvu, Donaldu Trumpu i Đorđu Balaševiću

Na programu Al Jazeera Balkans ovog će se tjedna između ostalih prikazati dokumentarci o modernom ropstvu, Donaldu Trumpu i Đorđu Balaševiću.

Niz recentnih zapaženih dokumentaraca na 13. Subversive Film Festivalu

Trinaesto izdanje Subversive Festivala održat će se od 28. studenog do 15. prosinca na nekoliko zagrebačkih lokacija te "online".

Objavljen program 18. Human Rights Film Festivala

Osamnaesto izdanje Human Rights Film Festivala (HRFF) održat će se u potpunosti "online" od 6. do 13. prosinca ove godine.