Početna Najave Deveta SMOTRA filmova Kino kluba Split

Deveta SMOTRA filmova Kino kluba Split

-

U petak 16. listopada i subotu 17. listopada održat će se deveta po redu SMOTRA recentnih filmova nastalih u produkciji i koprodukciji Kino kluba Split. Ulaz na sva događanja je slobodan.

Uz atraktivni edukativni program za javnost, predstavit će se filmovi nastali u produkciji i koprodukciji kluba u prethodnoj godini, što uključuje ukupno 36 različitih uradaka igrane, eksperimentalne i dokumentarne vrste te glazbenih i promotivnih videa. Ovo dvodnevno dinamično događanje odvijat će se u nekoliko termina i na nekoliko lokacija, dok će večernji dio programa biti prikazan u Amfiteatru Doma mladih uz poštivanje epidemioloških mjera. Detaljni raspored ovogodišnje SMOTRE, koja je dio 8. Festivala nezavisne kulture – Platformata i organizira se u suradnji s Platformom Doma mladih, možete pronaći na stranici kluba.

Kao i prethodnih godina program ravnopravno prikazuje filmove mladih autora, amaterske, radioničke i profesionalne produkcije i koprodukcije. Filmovi su se najčešće snimali u suradnji s Blankom, Akademijom dramske umjetnosti u Zagrebu i Umjetničkom akademijom u Splitu, a ukupno trajanje programa dostiže gotovo šest sati.

Nakon završetka službenog programa u subotu, druženje će se nastaviti u atriju Doma mladih na 1. katu uz filmsku glazbu DJ Cokea. Ulaz je besplatan, uz obavezno poštivanje mjera za sprječavanje širenja bolesti COVID-19.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

Danas počinje 24. Međunarodni festival dokumentarnog filma u Jihlavi

U Češkoj danas počinje 24. Međunarodni festival dokumentarnog filma u Jihlavi, koji će potrajati od 27. listopada do 8. studenog.

Al Jazeera Balkans: “Ponoćni putnik” i “Ivanova igra”

Al Jazeera Balkans na svom će programu ovog tjedna prikazati "Ponoćnog putnika" Hassana Fazilija te "Ivanovu igru" Tomislava Žaje.

Danas počinje 63. DOK Leipzig, niz hrvatskih projekata u industrijskom programu

Danas (ponedjeljak, 26.10.) počinje 63. Međunarodni festival dokumentarnog i animiranog filma u Leipzigu - DOK Leipzig.

“Hall of Fame”: Chantal Akerman

Filmsko-diskurzivni program "Hall of Fame - vodič kroz povijest dokumentarnog filma", donosi dvije projekcije posvećene Chantal Akerman.

18. Liburnia Film Festival: “Zašto mama vazda plače?” – Sjećanja iz Pustograda

"Zašto mama vazda plače?" (2019) Karmen Obrdalj, prati glavnu protagonisticu Enu na putovanju u grad iz djetinjstva.

“Push” – Kupi jeftino, prodaj skupo pa sve opet ponovi

Fredrik Gertten u dokumentarcu "Push" (2019) ispituje širi kontekst stanovanja kao jednog od osnovnih ljudskih prava.

“Totally Under Control” – Tragična farsa virusa i Trumpa

Autori "Totally Under Control" film koriste kao ozbiljnu optužnicu protiv američke vlade, čiji je iskonski grijeh ignoriranje znanosti u korist političke (i vjerojatno financijske) dobiti.

Case study “Jedne od nas”: Zahvatiti šire od filmske slike

Na ovogodišnjem ZagrebDoxu održan je i case study dokumentarnog filma "Jedne od nas" (2020) hrvatskog redatelja Đure Gavrana.

Hrvatski filmovi na Doclisboi, Jihlavi i Viennaleu

U razmaku od nekoliko dana počinju 18. Međunarodni festival dokumentarnog filma Doclisboa te 24. Međunarodni festival dokumentarnog filma u Jihlavi.

16. ZagrebDox: Hrvatski filmovi – Svijetao ogranak tmurne godine

Dokumentarni.net donosi detaljan osvrt na hrvatske dokumentarne filmove sa 16, odnosno posebnog izdanja ZagrebDoxa.