PočetnaNajaveSKORO 15. DOKUart na bilogorskim brežuljcima

SKORO 15. DOKUart na bilogorskim brežuljcima

-

15. DOKUart – bjelovarski festivala dokumentarnog filma, ove se godine održava u posve drukčijem formatu u odnosu na prijašnje godine. Zbog epidemiološke situacije isti se neće organizirati u jesenskom terminu u Kulturnom i multimedijskom centru u Bjelovaru, već se tijekom ljetnih mjeseci održava na otvorenom prostoru i to u četiri faze.

Nakon prva dva dijela SKORO 15. DOKUarta u bjelovarskom Boho parku na Trgu Eugena Kvaternika i u dvorištima najvećih bjelovarskih stambenih zgrada, festival dolazi na bilogorske brežuljke. U subotu, 29. kolovoza u 20 sati, na rasporedu je program naziva “DOKUart pod zvijezdama”, koji će se održati u izletištu Vrata Bilogore u Maglenči. Po prvi puta ondje će bjelovarska publika imati priliku vidjeti novi hrvatski dokumentarni film “Da je meni ono što mi nije” (3D2D Animatori, 2019.) redateljice Višnje Skorin. U ovom 55-minutnom filmu pratimo priču pedesetogodišnje Sandre Jurak, koja nakon što spletom okolnosti ostane bez posla na televiziji, useljava svojoj majci. Kako ne uspijeva pronaći novi posao, odlučuje konačno ispuniti svoj san i proslaviti se kao pjevačica.

Iako se cijeli program radi na otvorenom prostoru, organizatori apeliraju na sve posjetitelje da se pridržavaju epidemioloških mjera, drže distancu i ponašaju se odgovorno. Za projekcije je pripremljen ograničen broj mjesta.

Osim projekcije filma “Da je meni ono što mi nije”, u izletištu Vrata Bilogore predstavit će se četvrti i posljednji dio SKORO 15. DOKUarta – drive-in kino. Isto će biti organizirano na od petka, 11. do nedjelje, 13. rujna, a u ovoj do sada neviđenoj atrakciji u Bjelovaru dokumentarni filmovi moći će se gledati iz udobnosti vlastitih osobnih vozila. Svi ovogodišnji programi besplatni su za posjetitelje, a više detalja o programu možete pronaći na stranici festivala DOKUart. U slučaju lošeg vremena organizator zadržava pravo promjene datuma održavanja, a javnost će se o tome obavijestiti putem službene festivalske Facebook stranice.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije