PočetnaNajaveRazgovorni i edukacijski program 18. Liburnia FIlm Festivala

Razgovorni i edukacijski program 18. Liburnia FIlm Festivala

-

Sve je spremno za 18. Liburnia Film Festival koji će se održati od 24. do 28. kolovoza u Opatiji. Kvarnerska stara dama ugostit će autore 33 dokumentarna filma, od kojih će njih čak petnaest imati svoju svjetsku, hrvatsku ili festivalsku premijeru. Osim filmskog programa, organizatori su pripremili edukativni i razgovorni program koji je za sve zainteresirane besplatan.

Djeca od sedam do deset godina mogu se aktivno uključiti u istraživanje filma na još jednoj “Filmskoj početnici”. Ove godine bavit će se stop-animacijom, a tema je “Zemlja u Svemiru”. Polaznici će kroz tri dana proći kroz osnove stop-animacije: izrada flipbooka, crtanje, gledanje, slušanje, snimanje. Radionicu pripremaju Vanja Babić i Vanda Kreutz iz udruge Restart. Radionica će se održavati od 25. do 27. kolovoza od 19 do 20 sati u Kulturnom domu Zora (Nikole Tesle 2, Opatija). Za prijavu na radionicu potrebno je poslati mail na [email protected] do 20. kolovoza. U mailu je potrebno navesti naziv radionice na koju se prijavljujete, kontakt podatke polaznika/skrbnika (ime i prezime, broj mobitela, mail) te dob polaznika.

Sa željom da publika dobije priliku postaviti pitanja o filmovima koji se prikazuju u konkurenciji za nagrade, LFF već nekoliko godina organizira “Piće s autorima”. Razgovori su otvoreni za javnost, a održavaju se u Caffe baru Eugenian (Vjekoslava Spinčića 9, Opatija), dan nakon projekcije filmova u večernjem programu. Razgovore će svaki dan od 25. do 28. kolovoza u 16.30 sati moderirati Dina Pokrajac.

U četvrtak, 27. kolovoza, s početkom u 18.30 sati, u Vili Antonio (Vladimira Nazora 2, Opatija) u sklopu popratnog programa “Stanje pripravnosti”, održat će se okrugli stol pod nazivom “Mali i veliki (faš)izmi”. Na okruglom stolu, koji će moderirati Boris Ružić, bit će održan razgovor s redateljima koji su snimali filmove o jačanju ekstremne desnice diljem Europe. Njihovi filmovi su na rasporedu svakog festivalskog dana.

Redateljica Dana Budisavljević održat će case study predavanje o filmu “Dnevnik Diane Budisavljević” (Hulahop / December / This and That Productions; 2019.), koji je obilježio 2019. godinu dobivši dvadesetak nagrada. Autorica će naglasak staviti na istraživački proces koji je prethodio nastanku filma, stvaranju hibridnog žanra igrano-dokumentarnog filma te kino distribuciji. Case study će se održati u petak, 28. kolovoza, u Vili Antonio u 18 sati. Iste večeri, na maloj Ljetnoj pozornici, nakon dodjele nagrada, bit će prikazan i film “Dnevnik Diane Budisavljević” koji će zatvoriti 18. Liburnia Film Festival.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

“El Shatt – nacrt za utopiju” Ivana Ramljaka u natjecateljskoj konkurenciji 66. DOK Leipziga

Hrvatski dokumentarac "EL Shatt - nacrt za utopiju" Ivana Ramljaka ušao je u natjecateljsku konkurenciju 66. DOK Leipziga.

Deset godina portala Dokumentarni.net

Vaš i naš Dokumentarni.net danas slavi deset godina postojanja!

6. AJB DOC: Sabiranje priča

Za AJB DOC Film Festival postaje jasno da se upisao na mapu festivala regionalnih festivala, donoseći prepoznatljiv sadržaj.

Dvanaest dokumentaraca u programu punoljetnog DOKUarta

Dvanaest dokumentaraca prikazat će se u programu ovogodišnjeg, punoljetnog DOKUarta (Bjelovar, 6. - 13.10.).

Objavljen program 24. Mediteran Film Festivala

Poznat je program 24. Mediteran Film Festivala, koji će se od 10. do 14. listopada održavati u Širokom Brijegu.

Otvorene prijave za radionicu u okviru programa “Mali DOKUart”

Otvorene su prijave za radionicu u okviru ovogodišnjeg programa "Mali DOKUart", bjelovarskog festivala DOKUart.

“Titicut Follies” – Čiste sobe i tužni varijetei

U trećem eseju treće sezone "Klasika svjetske dokumentaristike" pišemo o dokumentarcu "Titicut Follies" (1967) Fredericka Wisemana.

6. AJB DOC: “Dolazak proljeća u Buču” – Nakon okupacije

"Dolazak proljeća u Buču" / "When Spring Came to Bucha" (2022) Mile Tešajeve i Marcusa Lenza osvojio je glavnu nagradu na 6. AJB DOC-u.

6. AJB DOC: “Flotacija” – Flotiranje silnica svekolikosti

"Flotacija" (2023) Eluned Zoë Aiano i Alesandre Tatić osvojila je Posebno priznanje žirija na 6. AJB DOC-u.

Nagrada publike 6. AJB DOC-a dokumentarcu “Braća Musemić”

Ovogodiošnja Nagrada publike AJB DOC-a pripala je dokumentarnom filmu "Braća Musemić" autora Edina Isanovića i redatelja Nihada Ušanovića.