Početna Najave Razgovorni i edukacijski program 18. Liburnia FIlm Festivala

Razgovorni i edukacijski program 18. Liburnia FIlm Festivala

-

Sve je spremno za 18. Liburnia Film Festival koji će se održati od 24. do 28. kolovoza u Opatiji. Kvarnerska stara dama ugostit će autore 33 dokumentarna filma, od kojih će njih čak petnaest imati svoju svjetsku, hrvatsku ili festivalsku premijeru. Osim filmskog programa, organizatori su pripremili edukativni i razgovorni program koji je za sve zainteresirane besplatan.

Djeca od sedam do deset godina mogu se aktivno uključiti u istraživanje filma na još jednoj “Filmskoj početnici”. Ove godine bavit će se stop-animacijom, a tema je “Zemlja u Svemiru”. Polaznici će kroz tri dana proći kroz osnove stop-animacije: izrada flipbooka, crtanje, gledanje, slušanje, snimanje. Radionicu pripremaju Vanja Babić i Vanda Kreutz iz udruge Restart. Radionica će se održavati od 25. do 27. kolovoza od 19 do 20 sati u Kulturnom domu Zora (Nikole Tesle 2, Opatija). Za prijavu na radionicu potrebno je poslati mail na [email protected] do 20. kolovoza. U mailu je potrebno navesti naziv radionice na koju se prijavljujete, kontakt podatke polaznika/skrbnika (ime i prezime, broj mobitela, mail) te dob polaznika.

Sa željom da publika dobije priliku postaviti pitanja o filmovima koji se prikazuju u konkurenciji za nagrade, LFF već nekoliko godina organizira “Piće s autorima”. Razgovori su otvoreni za javnost, a održavaju se u Caffe baru Eugenian (Vjekoslava Spinčića 9, Opatija), dan nakon projekcije filmova u večernjem programu. Razgovore će svaki dan od 25. do 28. kolovoza u 16.30 sati moderirati Dina Pokrajac.

U četvrtak, 27. kolovoza, s početkom u 18.30 sati, u Vili Antonio (Vladimira Nazora 2, Opatija) u sklopu popratnog programa “Stanje pripravnosti”, održat će se okrugli stol pod nazivom “Mali i veliki (faš)izmi”. Na okruglom stolu, koji će moderirati Boris Ružić, bit će održan razgovor s redateljima koji su snimali filmove o jačanju ekstremne desnice diljem Europe. Njihovi filmovi su na rasporedu svakog festivalskog dana.

Redateljica Dana Budisavljević održat će case study predavanje o filmu “Dnevnik Diane Budisavljević” (Hulahop / December / This and That Productions; 2019.), koji je obilježio 2019. godinu dobivši dvadesetak nagrada. Autorica će naglasak staviti na istraživački proces koji je prethodio nastanku filma, stvaranju hibridnog žanra igrano-dokumentarnog filma te kino distribuciji. Case study će se održati u petak, 28. kolovoza, u Vili Antonio u 18 sati. Iste večeri, na maloj Ljetnoj pozornici, nakon dodjele nagrada, bit će prikazan i film “Dnevnik Diane Budisavljević” koji će zatvoriti 18. Liburnia Film Festival.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

Tamara Babun: “Projekte, priče i suradnike biram intuitivno”

Tamara Babun za Dokumentarni.net govori o svojem producentsko-poduzetničkom putu, koji će predstaviti na radionici "Distribuiraj to!".

33. IDFA: “Radiograph of a Family” najbolji dugometražni dokumentarac, Vitalij Manski naj-redatelj

Obznanjeni su pobjednici najveće svjetskog doku-festivala, 33. IDFA-e, a najboljim dugometražnim dokumentarcem proglašen je "Radiograph of a Family".

Dina Pokrajac: “Navikli smo Subversive organizirati u prekarnim uvjetima”

Direktorica i jedna od selektorica programa Dina Pokrajac, za naš portal najavljuje 13. Subversive Film Festival.

Morana Ikić Komljenović: “Većina hrvatskih dokumentarnih filmova ostaje nevidljiva široj publici”

Morana Ikić Komljenović za Dokumentarni.net najavljuje drugu po redu radionicu "Distribuiraj to!" koja će se održati od 14. do 18. prosinca.

U Sisku ovog vikenda započinje 15. Revija dokumentarnog filma Fibula

U Sisku ovog vikenda započinje 15. Revija dokumentarnog filma Fibula (27. - 28.11.).

Pobjednici Berlinalea i Sundancea na 13. Subversive Film Festivalu

U sklopu 13. Subversive Festivala održat će se i 13. Subversive Film Festival (28.11. - 7.12.) u zagrebačkim kinima Kinoteka i Dokukino KIC te "online".

“Hall of Fame”: “Priča o vjetru”

Filmsko-diskurzivni program "Hall of Fame" u četvrtak, 26. studenoga u 19 sati, donosi dokumentarni esej "Priča o vjetru" (1986).

11. DOC NYC: Viewfinders konkurencija dokumentarcu “Landfall”, režijska nagrada Garretu Bradleyju za “Time”

Od 11. do 19. studenoga održavalo se jedanaesto izdanje DOC NYC-a, najvećeg američkog festivala dokumentarnog filma

Al Jazeera Balkans: Dokumentarci o modernom ropstvu, Donaldu Trumpu i Đorđu Balaševiću

Na programu Al Jazeera Balkans ovog će se tjedna između ostalih prikazati dokumentarci o modernom ropstvu, Donaldu Trumpu i Đorđu Balaševiću.

Niz recentnih zapaženih dokumentaraca na 13. Subversive Film Festivalu

Trinaesto izdanje Subversive Festivala održat će se od 28. studenog do 15. prosinca na nekoliko zagrebačkih lokacija te "online".