Početna Najave Videoteka Mediteran Film Festivala na Home TV-u

Videoteka Mediteran Film Festivala na Home TV-u

-

Ovogodišnji, 21. Mediteran Film Festival (19. – 22.8.) u svojoj će videoteci ljubiteljima filmske umjetnosti ponuditi neke od najboljih dokumentarnih filmove s prethodnih izdanja festivala. Tako će svim korisnicima, putem HOME.TV platforme, MFF prikazati prošlogodišnjeg miljenika publike, dokumentarni film “Cherry Days” (2017) sirijskih redatelja Mohamada i Ahmada Malasa.

U ponudi će biti i film “iOtok” (Astral Films / Factum / Quasar Multimedia; 2018.) Slovenca Mihe Čelara, te španjolski dokumentaraci “Born in Gambia” (2018) redatelja Natxa Leuza Fernandeza i “God’s Acre” / “Camposanto” (2017) Pabla Adiega Almudevara.

U festivalskoj videoteci biti će i priča o tragično preminulom bubnjaru grupe Bijelo Dugme Goranu Ivandiću Ipetu, “Izgubljeno dugme” (Olimp produkcija / Kadar / One Sand Production; 2015.) autora Roberta Bubala, Marija Vukadina i Renata Tonkovića.

Iz domaće produkcije na meniju će se naći i filmovi Zdenka Jurilja (“Sestre”, “Ljudi koji su sadili drveće”, “Bijeli put” i “Pacijent”) te Roberta Bubala (“23 grama”).

Festivalska videoteka korisnicima će biti dostupna od srijede, 19. kolovoza 2020.

Svoju digitalnu premijeru, u srijedu 19. kolovoza, tijekom otvaranja virtualnog festivala imat će i filmovi nastali u prošlogodišnjoj festivalskoj radionici MFF School: “Dvica” i “Usput”. Četiri festivalska dana bit će i prilika za filmove iznenađenja koja će MFF pokloniti svojoj publici.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

Al Jazeera Balkans: “Galeb” i “Kuća Male Zvijezde”

Na ovotjednom programu Al Jazeere Balkans prikazat će se između ostalih dokumentarni filmovi "Galeb" i "Kuća Male Zvijezde".

“What Would Sophia Loren Do?” – Putevima Sophije Loren

"What Would Sophia Loren Do?" Rossa Kauffmana spaja dva naizgled nespojiva života - Sophije Loren i "obične" Italoamerikanke Nancy Kulik.

Objavljeni rezultati 6. Scenarističkog programa “Krsto Papić”

Objavljeni su rezultati 6. Scenarističkog programa "Krsto Papić" Društva hrvatskih filmskih redatelja.

“Cheer” – Masterclass o sportu van radara

"Cheer" (2020) Grega Whiteleyja nije "Last Chance U", ali to niti ne treba biti.

“Nun of Your Business” u hrvatskim nezavisnim kinima

"Nun of Your Business" (2020) splitske redateljice i scenaristice Ivane Marinić Kragić dolazi u nezavisna hrvatska kina.

Al Jazeera Balkans: “Love Child” i “The Long Shot”

Na programu Al Jazeere Balkans ovog će se tjedna između ostalih prikazati i dokumentarci "Love Child" te "The Long Shot".

“Colectiv” – Tranzicijske metastaze 21. stoljeća

Alexander Nanau je "Colectiv" počeo snimati želeći zabilježiti situaciju u Rumunjskoj, a potom je shvatio da je posrijedi kompleks nevaljalosti mnogo širi od europskog.

Online premijera dokumentarnog filma “Slučaj Makavejev ili sudski proces u kinodvorani”

Na platformi volimdokumentarce.net slijedi tjedan posvećen jednom od najradikalnijih i najinovativnijih jugoslavenskih filmaša, Dušanu Makavejevu.

“MLK/FBI” – Tajanstvene vrpce

"MLK/FBI" (2020) Sama Pollarda istražuje opsesiju FBI-ja slavnim političkim aktivistom Martinom Lutherom Kingom mlađim.

Osam novih Factumovih dokumentaraca u produkciji

Unatoč pandemiji koronavirusa i gubitku uredskog prostora, Factum nastavlja s radom na dokumentarnim filmovima.