Početna Najave Videoteka Mediteran Film Festivala na Home TV-u

Videoteka Mediteran Film Festivala na Home TV-u

-

Ovogodišnji, 21. Mediteran Film Festival (19. – 22.8.) u svojoj će videoteci ljubiteljima filmske umjetnosti ponuditi neke od najboljih dokumentarnih filmove s prethodnih izdanja festivala. Tako će svim korisnicima, putem HOME.TV platforme, MFF prikazati prošlogodišnjeg miljenika publike, dokumentarni film “Cherry Days” (2017) sirijskih redatelja Mohamada i Ahmada Malasa.

U ponudi će biti i film “iOtok” (Astral Films / Factum / Quasar Multimedia; 2018.) Slovenca Mihe Čelara, te španjolski dokumentaraci “Born in Gambia” (2018) redatelja Natxa Leuza Fernandeza i “God’s Acre” / “Camposanto” (2017) Pabla Adiega Almudevara.

U festivalskoj videoteci biti će i priča o tragično preminulom bubnjaru grupe Bijelo Dugme Goranu Ivandiću Ipetu, “Izgubljeno dugme” (Olimp produkcija / Kadar / One Sand Production; 2015.) autora Roberta Bubala, Marija Vukadina i Renata Tonkovića.

Iz domaće produkcije na meniju će se naći i filmovi Zdenka Jurilja (“Sestre”, “Ljudi koji su sadili drveće”, “Bijeli put” i “Pacijent”) te Roberta Bubala (“23 grama”).

Festivalska videoteka korisnicima će biti dostupna od srijede, 19. kolovoza 2020.

Svoju digitalnu premijeru, u srijedu 19. kolovoza, tijekom otvaranja virtualnog festivala imat će i filmovi nastali u prošlogodišnjoj festivalskoj radionici MFF School: “Dvica” i “Usput”. Četiri festivalska dana bit će i prilika za filmove iznenađenja koja će MFF pokloniti svojoj publici.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

33. IDFA: “Radiograph of a Family” najbolji dugometražni dokumentarac, Vitalij Manski naj-redatelj

Obznanjeni su pobjednici najveće svjetskog doku-festivala, 33. IDFA-e, a najboljim dugometražnim dokumentarcem proglašen je "Radiograph of a Family".

Dina Pokrajac: “Navikli smo Subversive organizirati u prekarnim uvjetima”

Direktorica i jedna od selektorica programa Dina Pokrajac, za naš portal najavljuje 13. Subversive Film Festival.

Morana Ikić Komljenović: “Većina hrvatskih dokumentarnih filmova ostaje nevidljiva široj publici”

Morana Ikić Komljenović za Dokumentarni.net najavljuje drugu po redu radionicu "Distribuiraj to!" koja će se održati od 14. do 18. prosinca.

U Sisku ovog vikenda započinje 15. Revija dokumentarnog filma Fibula

U Sisku ovog vikenda započinje 15. Revija dokumentarnog filma Fibula (27. - 28.11.).

Pobjednici Berlinalea i Sundancea na 13. Subversive Film Festivalu

U sklopu 13. Subversive Festivala održat će se i 13. Subversive Film Festival (28.11. - 7.12.) u zagrebačkim kinima Kinoteka i Dokukino KIC te "online".

“Hall of Fame”: “Priča o vjetru”

Filmsko-diskurzivni program "Hall of Fame" u četvrtak, 26. studenoga u 19 sati, donosi dokumentarni esej "Priča o vjetru" (1986).

11. DOC NYC: Viewfinders konkurencija dokumentarcu “Landfall”, režijska nagrada Garretu Bradleyju za “Time”

Od 11. do 19. studenoga održavalo se jedanaesto izdanje DOC NYC-a, najvećeg američkog festivala dokumentarnog filma

Al Jazeera Balkans: Dokumentarci o modernom ropstvu, Donaldu Trumpu i Đorđu Balaševiću

Na programu Al Jazeera Balkans ovog će se tjedna između ostalih prikazati dokumentarci o modernom ropstvu, Donaldu Trumpu i Đorđu Balaševiću.

Niz recentnih zapaženih dokumentaraca na 13. Subversive Film Festivalu

Trinaesto izdanje Subversive Festivala održat će se od 28. studenog do 15. prosinca na nekoliko zagrebačkih lokacija te "online".

Objavljen program 18. Human Rights Film Festivala

Osamnaesto izdanje Human Rights Film Festivala (HRFF) održat će se u potpunosti "online" od 6. do 13. prosinca ove godine.