PočetnaNajaveVideoteka Mediteran Film Festivala na Home TV-u

Videoteka Mediteran Film Festivala na Home TV-u

-

Ovogodišnji, 21. Mediteran Film Festival (19. – 22.8.) u svojoj će videoteci ljubiteljima filmske umjetnosti ponuditi neke od najboljih dokumentarnih filmove s prethodnih izdanja festivala. Tako će svim korisnicima, putem HOME.TV platforme, MFF prikazati prošlogodišnjeg miljenika publike, dokumentarni film “Cherry Days” (2017) sirijskih redatelja Mohamada i Ahmada Malasa.

U ponudi će biti i film “iOtok” (Astral Films / Factum / Quasar Multimedia; 2018.) Slovenca Mihe Čelara, te španjolski dokumentaraci “Born in Gambia” (2018) redatelja Natxa Leuza Fernandeza i “God’s Acre” / “Camposanto” (2017) Pabla Adiega Almudevara.

U festivalskoj videoteci biti će i priča o tragično preminulom bubnjaru grupe Bijelo Dugme Goranu Ivandiću Ipetu, “Izgubljeno dugme” (Olimp produkcija / Kadar / One Sand Production; 2015.) autora Roberta Bubala, Marija Vukadina i Renata Tonkovića.

Iz domaće produkcije na meniju će se naći i filmovi Zdenka Jurilja (“Sestre”, “Ljudi koji su sadili drveće”, “Bijeli put” i “Pacijent”) te Roberta Bubala (“23 grama”).

Festivalska videoteka korisnicima će biti dostupna od srijede, 19. kolovoza 2020.

Svoju digitalnu premijeru, u srijedu 19. kolovoza, tijekom otvaranja virtualnog festivala imat će i filmovi nastali u prošlogodišnjoj festivalskoj radionici MFF School: “Dvica” i “Usput”. Četiri festivalska dana bit će i prilika za filmove iznenađenja koja će MFF pokloniti svojoj publici.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije