Početna Vijesti Hrvatski projekt u programu Docu Talents from the East Sarajevo Film Festivala

Hrvatski projekt u programu Docu Talents from the East Sarajevo Film Festivala

-

Najnovije, 21. izdanje Sarajevo Film Festivala (14. – 21.8.) bit će u potpunosti održano u online formatu. Program, naravno, ide dalje, uključujući program Docu Talents from the East. Isti se održava u sklopu industrijskog dijela festivala CineLink Industry Days, a zamišljen je kao showcase projekata u produkcijskoj i posptodukcijskoj fazi koji će svoju premijeru ostvariti između rujna 2020. i kolovoza 2021. godine.

Najuspješniji među devet ovogodišnjih projekata osvojit će nagradu Docu Talent Award i pet tisuća eura, dok će o najboljima odlučivati peteročlani žiri u sastavu: Natalia Aršavskaja (direktorica nabave za Current Time Tv, Rusija), Martička Božilova (producentica, Bugarska), Wood Lin (programski direktor Međunarodnog festivala dokumentarnog filma u Tajvanu, Tajvan), Jarmila Outratová (direktorica industrijskog dijela Međunarodnog festivala dokumentarnog filma u Jihlavi, Češka) i Tiffany Prichard (novinarka, SAD).

A među odabranim projektima Docu Talents from the Easta, našao se i hrvatski pod nazivom “Nulti krajolik”. Film kroz živote četiri glavna protagonista govori o pogubnom utjecaju industrije na mala priobalna područja. Režiju potpisuje Bruno Pavić, produkciju Ivan Perić ispred produkcijske kuće Kazimir.

Podsjetimo, u Sarajevu će se u sklopu programa Docu Rough Cut Boutique predstaviti čak tri hrvatska projekta: “Veće od traume” (Metar 60 / Slavica film) Vedrane Pribačić, “Tvornice radnicima” (Fade In) Srđana Kovačevića te “Muzej revolucije” (Uzrok / Restart / Nutprodukce) Srđana Keče.

U natjecateljskim pak programima, Hrvatsku će od dokumentaraca zastupati “Jedna od nas” (Pipser, 2020.) Đure Gavrana, “Mikrokazeta – najmanja kazeta koju sam ikad vidio” (Bonobostudio, 2020.) Igora Bezinovića i Ivane Pipal, odnosno “Bez lica” (Akademija dramske umjetnosti u Zagrebu / Stvaralačka mreža Zebra; 2020.) Davida Lušičića. Žiri dokumentarnog dijela programa popunjava naš redatelj Goran Dević, a cjelokupni doku-program SFF-a izabrala je Rada Šešić.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

33. IDFA: “Radiograph of a Family” najbolji dugometražni dokumentarac, Vitalij Manski naj-redatelj

Obznanjeni su pobjednici najveće svjetskog doku-festivala, 33. IDFA-e, a najboljim dugometražnim dokumentarcem proglašen je "Radiograph of a Family".

Dina Pokrajac: “Navikli smo Subversive organizirati u prekarnim uvjetima”

Direktorica i jedna od selektorica programa Dina Pokrajac, za naš portal najavljuje 13. Subversive Film Festival.

Morana Ikić Komljenović: “Većina hrvatskih dokumentarnih filmova ostaje nevidljiva široj publici”

Morana Ikić Komljenović za Dokumentarni.net najavljuje drugu po redu radionicu "Distribuiraj to!" koja će se održati od 14. do 18. prosinca.

U Sisku ovog vikenda započinje 15. Revija dokumentarnog filma Fibula

U Sisku ovog vikenda započinje 15. Revija dokumentarnog filma Fibula (27. - 28.11.).

Pobjednici Berlinalea i Sundancea na 13. Subversive Film Festivalu

U sklopu 13. Subversive Festivala održat će se i 13. Subversive Film Festival (28.11. - 7.12.) u zagrebačkim kinima Kinoteka i Dokukino KIC te "online".

“Hall of Fame”: “Priča o vjetru”

Filmsko-diskurzivni program "Hall of Fame" u četvrtak, 26. studenoga u 19 sati, donosi dokumentarni esej "Priča o vjetru" (1986).

11. DOC NYC: Viewfinders konkurencija dokumentarcu “Landfall”, režijska nagrada Garretu Bradleyju za “Time”

Od 11. do 19. studenoga održavalo se jedanaesto izdanje DOC NYC-a, najvećeg američkog festivala dokumentarnog filma

Al Jazeera Balkans: Dokumentarci o modernom ropstvu, Donaldu Trumpu i Đorđu Balaševiću

Na programu Al Jazeera Balkans ovog će se tjedna između ostalih prikazati dokumentarci o modernom ropstvu, Donaldu Trumpu i Đorđu Balaševiću.

Niz recentnih zapaženih dokumentaraca na 13. Subversive Film Festivalu

Trinaesto izdanje Subversive Festivala održat će se od 28. studenog do 15. prosinca na nekoliko zagrebačkih lokacija te "online".

Objavljen program 18. Human Rights Film Festivala

Osamnaesto izdanje Human Rights Film Festivala (HRFF) održat će se u potpunosti "online" od 6. do 13. prosinca ove godine.