Početna Vijesti Tri hrvatska doku-projekta na ovogodišnjem Docu Rough Cut Boutiqueu

Tri hrvatska doku-projekta na ovogodišnjem Docu Rough Cut Boutiqueu

-

Docu Rough Cut Boutique je program namijenjen dokumentarnim projektima u fazi postprodukcije s područja Jugoistočne Europe i Kavkaza. Organiziraju ga Sarajevo Film Festival i Balkan Documentary Center iz Sofije, a radi se o jednom od najznačajnijih programa takve vrste za regionalne dokumentariste koji ove godine obilježava desetu godinu svojeg postojanja. Nažalost, zbog koronavirusa događaj će u 2020. biti organiziran nešto drugačije, posredstvom moderne online tehnologije.

Među pet odabranih ovogodišnjih projekata, čak je tri iz Hrvatske: “Veće od traume” (Metar 60 / Slavica film) Vedrane Pribačić prati oporavak i proces iscjeljivanja nekoliko žena silovanih u Domovinskom ratu u sklopu programa “Ja sam više od svoje traume”; “Tvornice radnicima” (Fade In) Srđana Kovačevića donosi borbu radnika za očuvanje njihove tvornice ITAS; dok “Muzej revolucije” (Uzrok / Restart / Nutprodukce) Srđana Keče predstavlja neobično prijateljstvo djevojčice i starice unutar ruševnog prostora nikad do kraja izgrađenog jugoslavenskog Muzeja revolucije u Beogradu.

DRCB počinje u travnju s prvim online modulom, dok će radionice voditi Tom Ernst (Njemačka/Mađarska), Ivo Trajkov (Češka), Albert Elings (Nizozemska), Ollie Huddleston (Ujedinjeno Kraljevstvo) i Hanka Kastelicová (Češka).

Opširnije informacije doznajte na stranici Sarajevo Film Festivala.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

“Once the Dust Settles” – Selfie na poprištu katastrofe

Johna Appela kroz film "Once the Dust Settles" vode empatija i dobrodušnost, uz razumijevanje nemoći da se promijeni ono što se dogodilo.

Otvorene prijave za 6. Scenaristički program “Krsto Papić”

Otvorene su prijave za 6. Scenaristički program “Krsto Papić”.

Al Jazeera Balkans: Drugi nastavci filmova “Generacija ’68” i “Nedjelja 13.” te dokumentarac o kineskom nadziranju svojih građana

Ovotjedni program AJB-a donosi druge nastavke filmova "Generacija '68" i "Nedjelja 13." te dokumentarac o kineskom nadziranju svojih građana.

Top 10: Najbolji dokumentarni filmovi 2020. godine

Marko Stojiljković donosi svoju listu najboljih dokumentarnih filmova 2020. godine.

Preminuo Michael Apted, redatelj serijala “Up”

Poznati britanski dokumentarist Michael Apted, najpoznatiji po kultnom serijalu "Up", preminuo je u četvrtak u svom losanđeleškom domu.

Otvorene prijave za 68. Martovski festival

Otvorene su prijave za 68. Beogradski festival dokumentarnog i kratkometražnog filma - Martovski festival.

“I Walk” – Odsebljeno putovanje u srce tame

Jørgen Leth u novom filmu "I Walk" / "Jeg går" (2019) dočarava neveselu stranu svoga psihofizičkoga stanja posljednjih desetak godina.

Al Jazeera Balkans: “Generacija ’68” i “Bugarski san”

Na programu AJB-a ovog će se tjedna između ostalih prikazati i dokumentarci "Generacija '68" Nenada Puhovskog "Bugarski san" Srđana Šarenca.

“Family Romance, LLC” – Samozavaravanje, plaćeno i neplaćeno

U dosadašnjim osvrtima "Family Romance, LLC" ocijenjen je u rasponu od "slabiji Herzogov film" do "jedan od najintrigantnijih u autorovu opusu".

Pomoć za Kino klub Sisak

Razorni potresi koji su ovih dana pogodili Sisak i Sisačko-moslavačku županiju uništili su i Kino klub Sisak, ali i domove kinoklubaša, njihovih prijatelja i obitelji.