Početna Vijesti Tri hrvatska doku-projekta na ovogodišnjem Docu Rough Cut Boutiqueu

Tri hrvatska doku-projekta na ovogodišnjem Docu Rough Cut Boutiqueu

-

Docu Rough Cut Boutique je program namijenjen dokumentarnim projektima u fazi postprodukcije s područja Jugoistočne Europe i Kavkaza. Organiziraju ga Sarajevo Film Festival i Balkan Documentary Center iz Sofije, a radi se o jednom od najznačajnijih programa takve vrste za regionalne dokumentariste koji ove godine obilježava desetu godinu svojeg postojanja. Nažalost, zbog koronavirusa događaj će u 2020. biti organiziran nešto drugačije, posredstvom moderne online tehnologije.

Među pet odabranih ovogodišnjih projekata, čak je tri iz Hrvatske: “Veće od traume” (Metar 60 / Slavica film) Vedrane Pribačić prati oporavak i proces iscjeljivanja nekoliko žena silovanih u Domovinskom ratu u sklopu programa “Ja sam više od svoje traume”; “Tvornice radnicima” (Fade In) Srđana Kovačevića donosi borbu radnika za očuvanje njihove tvornice ITAS; dok “Muzej revolucije” (Restart / Uzrok / Nutprodukce) Srđana Keče predstavlja neobično prijateljstvo djevojčice i starice unutar ruševnog prostora nikad do kraja izgrađenog jugoslavenskog Muzeja revolucije u Beogradu.

DRCB počinje u travnju s prvim online modulom, dok će radionice voditi Tom Ernst (Njemačka/Mađarska), Ivo Trajkov (Češka), Albert Elings (Nizozemska), Ollie Huddleston (Ujedinjeno Kraljevstvo) i Hanka Kastelicová (Češka).

Opširnije informacije doznajte na stranici Sarajevo Film Festivala.

Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

Objavljen program 21. Mediteran Film Festivala

Ovogodišnji, 21. Mediteran Film Festival koji se od 19. do 22. kolovoza tradicionalno trebao održati u Širokom Brijegu, prebačen...

Nastavlja se program 15. SKORO DOKUarta

Predstojećeg vikenda (subota i nedjelja, 8. i 9. kolovoza od 21 sat) u Bjelovaru se nastavlja program 15. SKORO DOKUarta.

Hrvoslava Brkušić: “Nepredviđene situacije mjesta su kreativnih mogućnosti u montaži”

Montažerka Hrvoslava Brkušić zatvara premijernu sezonu "Pogleda iza objektiva", serije intervjua na portalu Dokumentarni.net.

66. TV BAFTA-e: “Leaving Neverland” najbolji doku-serijal, Arthur Cary naj-redatelj

U Londonu su sinoć dodijeljene 66. po redu TV BAFTA-e za najbolja britanska televizijska ostvarenja u 2019. godini.

Pula počinje potkraj kolovoza, Motovun na turneji

Pokreću se koronavirusom odgođena najnovija izdanja Pulskog filmskog festivala, odnosno Motovun Film Festivala.

“Što je film? (ep. 13): Faktografski ili dokumentarni film” – Vrijeme i istina

U posljednjim ovosezonskim "Prozorima" naglasak je stavljen na epizodu serijala "Što je film?" (1987) voditelja Ante Peterlića.

Poznat program natjecateljskog dijela 14. DORF-a

Poznat je program regionalnog, natjecateljskog dijela programa 14. Festivala dokumentarnog rock filma DORF.

Tomislav Radić – Zaboravljeni dokumentarist (IX)

U devetom nastavku "Rastrimo zastrto" Tomislav Radić otkriva detalje oko snimanja filmova "Jama" (1971) i "Izravni prijenos" (1971).

U Rijeci predstavljen program 18. Liburnia Film Festivala

U Rijeci je na prigodnoj konferenciji za medije predstavljen 18. Liburnia Film Festival, koji će se ove godine održati od 23. do 28. kolovoza u Opatiji.

Tri hrvatska dokumentarca na 26. Sarajevo Film Festivalu

Tri hrvatska dokumentarna filma ušla su na ovogodišnji, 26. Sarajevo Film Festival.