Početna Vijesti 66. TV BAFTA-e: "Leaving Neverland" najbolji doku-serijal, Arthur Cary naj-redatelj

66. TV BAFTA-e: “Leaving Neverland” najbolji doku-serijal, Arthur Cary naj-redatelj

-

Britanska akademija filmske i televizijske umjetnosti – skraćeno BAFTA, svake godine nagrađuje i najbolja televizijska ostvarenja (BAFTA TV Awards). Ove je, zbog pandemije koronavirusa, izostala klasična ceremonija i crveni tepih, pa su nagrađeni sa svojim domaćinima komunicirali putem video-linka. Svečanost je, pak, sinoć (petak, 31.7.) iz BBC-jevog Television Centrea u Londonu vodio glumac Richard Ayoade.

TV BAFTA-u za najbolji dokumentarni serijal 2019. godine osvojio je “Leaving Neverland” (2019) australskog redatelja Dana Reeda, koji u potpunosti raskrinkava pokojnog kralja popa Michaela Jacksona kao manipulativnog pedofila i seksualnog predatora. Najboljim redateljem u dokumentarnoj kategoriji proglašen je Arthur Cary, i to za režiju filma “The Last Survivors” (2019), koji prikuplja svjedočanstva nekih od posljednjih žrtava holokausta.

 

Od važnijih strukovnih nagrada, BAFTA-e su dobili Bertie Gregory, Howard Bourne i John Shier (Najbolja fotografija) za prirodni serijal “Seven Worlds, One Planet” (2019); odnosno Michael Harte (Najbolja montaža) za rad na mini-serijalu o kanadskom ubojici Luki Magnotti, “Don’t Fuck With Cats: Hunting An Internet Killer” (Mark Lewis, 2019.).

Sve pobjednike provjerite na službenoj stranici BAFTA-e.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

33. IDFA: “Radiograph of a Family” najbolji dugometražni dokumentarac, Vitalij Manski naj-redatelj

Obznanjeni su pobjednici najveće svjetskog doku-festivala, 33. IDFA-e, a najboljim dugometražnim dokumentarcem proglašen je "Radiograph of a Family".

Dina Pokrajac: “Navikli smo Subversive organizirati u prekarnim uvjetima”

Direktorica i jedna od selektorica programa Dina Pokrajac, za naš portal najavljuje 13. Subversive Film Festival.

Morana Ikić Komljenović: “Većina hrvatskih dokumentarnih filmova ostaje nevidljiva široj publici”

Morana Ikić Komljenović za Dokumentarni.net najavljuje drugu po redu radionicu "Distribuiraj to!" koja će se održati od 14. do 18. prosinca.

U Sisku ovog vikenda započinje 15. Revija dokumentarnog filma Fibula

U Sisku ovog vikenda započinje 15. Revija dokumentarnog filma Fibula (27. - 28.11.).

Pobjednici Berlinalea i Sundancea na 13. Subversive Film Festivalu

U sklopu 13. Subversive Festivala održat će se i 13. Subversive Film Festival (28.11. - 7.12.) u zagrebačkim kinima Kinoteka i Dokukino KIC te "online".

“Hall of Fame”: “Priča o vjetru”

Filmsko-diskurzivni program "Hall of Fame" u četvrtak, 26. studenoga u 19 sati, donosi dokumentarni esej "Priča o vjetru" (1986).

11. DOC NYC: Viewfinders konkurencija dokumentarcu “Landfall”, režijska nagrada Garretu Bradleyju za “Time”

Od 11. do 19. studenoga održavalo se jedanaesto izdanje DOC NYC-a, najvećeg američkog festivala dokumentarnog filma

Al Jazeera Balkans: Dokumentarci o modernom ropstvu, Donaldu Trumpu i Đorđu Balaševiću

Na programu Al Jazeera Balkans ovog će se tjedna između ostalih prikazati dokumentarci o modernom ropstvu, Donaldu Trumpu i Đorđu Balaševiću.

Niz recentnih zapaženih dokumentaraca na 13. Subversive Film Festivalu

Trinaesto izdanje Subversive Festivala održat će se od 28. studenog do 15. prosinca na nekoliko zagrebačkih lokacija te "online".

Objavljen program 18. Human Rights Film Festivala

Osamnaesto izdanje Human Rights Film Festivala (HRFF) održat će se u potpunosti "online" od 6. do 13. prosinca ove godine.