Početna Vijesti Pomiče se termin 93. Oscara

Pomiče se termin 93. Oscara

-

Akademija filmskih umjetnosti i znanosti jučer (ponedjeljak, 15.5.) je na svojoj službenoj stranici objavila priopćenje o pomicanju termina predstojećih, 93. nagrada Oscar. Uzrok je, a što drugo nego pandemija koronavirusa, koja je eto svoje pipke proširila i na najvažniju godišnju filmsku nagradu. Originalno zakazana za 28. veljače 2021. godine, svečana dodjela Zlatnih kipića održat će se dva mjeseca kasnije, 25. travnja sljedeće godine.

Novi datumi produžili su i krajnje rokove prijave, dosad rezervirani za 31. prosinca tekuće godine. Tako će dugometražna igrana ostvarenja svoju kvalifikacijsku rundu morati odraditi najkasnije do 28. veljače 2021. godine, dok će sve ostale specijalizirane forme, uključujući i dokumentarni rod, morati svoje prijavnice zaključiti do 1. prosinca 2020. godine.

Od ostalih datuma treba izdvojiti one vezane za objavu skraćenih nominacijskih lista (9.2.2021.) te onih glavnih koje će javnost doznati 15. ožujka sljedeće godine. Konačno glasanje Akademijinih članova pak završava 20. travnja 2021. Sama dodjela Oscara održat će se pet dana kasnije u losanđeleškom Dolby Theatreu, uz izravan TV-prijenos na ABC-u.

Opširnije informacije doznajte na sljedećoj poveznici.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

“Once the Dust Settles” – Selfie na poprištu katastrofe

Johna Appela kroz film "Once the Dust Settles" vode empatija i dobrodušnost, uz razumijevanje nemoći da se promijeni ono što se dogodilo.

Otvorene prijave za 6. Scenaristički program “Krsto Papić”

Otvorene su prijave za 6. Scenaristički program “Krsto Papić”.

Al Jazeera Balkans: Drugi nastavci filmova “Generacija ’68” i “Nedjelja 13.” te dokumentarac o kineskom nadziranju svojih građana

Ovotjedni program AJB-a donosi druge nastavke filmova "Generacija '68" i "Nedjelja 13." te dokumentarac o kineskom nadziranju svojih građana.

Top 10: Najbolji dokumentarni filmovi 2020. godine

Marko Stojiljković donosi svoju listu najboljih dokumentarnih filmova 2020. godine.

Preminuo Michael Apted, redatelj serijala “Up”

Poznati britanski dokumentarist Michael Apted, najpoznatiji po kultnom serijalu "Up", preminuo je u četvrtak u svom losanđeleškom domu.

Otvorene prijave za 68. Martovski festival

Otvorene su prijave za 68. Beogradski festival dokumentarnog i kratkometražnog filma - Martovski festival.

“I Walk” – Odsebljeno putovanje u srce tame

Jørgen Leth u novom filmu "I Walk" / "Jeg går" (2019) dočarava neveselu stranu svoga psihofizičkoga stanja posljednjih desetak godina.

Al Jazeera Balkans: “Generacija ’68” i “Bugarski san”

Na programu AJB-a ovog će se tjedna između ostalih prikazati i dokumentarci "Generacija '68" Nenada Puhovskog "Bugarski san" Srđana Šarenca.

“Family Romance, LLC” – Samozavaravanje, plaćeno i neplaćeno

U dosadašnjim osvrtima "Family Romance, LLC" ocijenjen je u rasponu od "slabiji Herzogov film" do "jedan od najintrigantnijih u autorovu opusu".

Pomoć za Kino klub Sisak

Razorni potresi koji su ovih dana pogodili Sisak i Sisačko-moslavačku županiju uništili su i Kino klub Sisak, ali i domove kinoklubaša, njihovih prijatelja i obitelji.