Početna Vijesti Poznat žiri 14. DORF-a

Poznat žiri 14. DORF-a

-

Udruga ljubitelja filma RARE iz Vinkovaca i četvrtu godinu zaredom pripremila je bogat filmski program u Lapidariju Gradskog muzeja u Vinkovcima. Povezivanjem programa 8. Antičkih filmskih večeri i 14. Festivala dokumentarnog rock filma, slavonski ljubitelji dokumentarnih filmova u Filmskom tjednu od 18. do 22. kolovoza, uz popratni program uživat će i u projekcijama recentne filmske produkcije.

O najboljem filmu 14. DORF-a u regionalnoj konkurenciji odlučivat će žiri u sastavu: Tina Šimurina (novinarka i autorica prošlogodišnjeg pobjedničkog filma “Putnici”; predsjednica žirija), Leon Rizmaul (povjesničar i autor dokumentarnih filmova) te Vladimir Šagadin (novinar, scenarist i izdavač stripova).

Natječaj za prijave otvoren je do 1. srpnja, a prijavnica i više detalja nalaze se na festivalskoj stranici.

Nagradu za životno djelo DORF ove godine dodjeljuje Želimiru Babogredcu, glazbeniku, menadžeru, nagrađivanom producentu i kako organizatori naglašavaju, najzaslužnijem pojedincu za pojavu rock’n’rolla u Vinkovcima.

Posebno priznanje DORF-a za doprinos undergroundu ove godine primit će Igor Hofbauer, jedan od najautentičnijih i najplodonosnihih hrvatskih ilustratora posljednja dva desetljeća. Strip-crtač i ilustrator, širokoj je publici najpoznatiji po brojnim plakatima (više od 100), omotima albuma (više desetaka) i programskim knjižicama koje je ilustrirao za klub Močvara. Godine 2009. na DORF-u je prikazana Hofova izložba, a istu su mogli vidjeti i posjetitelji u Skopju te Beču. Prije nekoliko godina, točnije 2015., i sam vinkovački festival dobio je plakat u njegovoj izvedbi.

Za unikatne nagrade laureatima na ovogodišnjem festivalu već četvrtu godinu zadužen je splitski kipar i strip autor Miro Župa. O svemu više doznajte na službenoj festivalskoj stranici vinkovačkog DORF-a.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

“Once the Dust Settles” – Selfie na poprištu katastrofe

Johna Appela kroz film "Once the Dust Settles" vode empatija i dobrodušnost, uz razumijevanje nemoći da se promijeni ono što se dogodilo.

Otvorene prijave za 6. Scenaristički program “Krsto Papić”

Otvorene su prijave za 6. Scenaristički program “Krsto Papić”.

Al Jazeera Balkans: Drugi nastavci filmova “Generacija ’68” i “Nedjelja 13.” te dokumentarac o kineskom nadziranju svojih građana

Ovotjedni program AJB-a donosi druge nastavke filmova "Generacija '68" i "Nedjelja 13." te dokumentarac o kineskom nadziranju svojih građana.

Top 10: Najbolji dokumentarni filmovi 2020. godine

Marko Stojiljković donosi svoju listu najboljih dokumentarnih filmova 2020. godine.

Preminuo Michael Apted, redatelj serijala “Up”

Poznati britanski dokumentarist Michael Apted, najpoznatiji po kultnom serijalu "Up", preminuo je u četvrtak u svom losanđeleškom domu.

Otvorene prijave za 68. Martovski festival

Otvorene su prijave za 68. Beogradski festival dokumentarnog i kratkometražnog filma - Martovski festival.

“I Walk” – Odsebljeno putovanje u srce tame

Jørgen Leth u novom filmu "I Walk" / "Jeg går" (2019) dočarava neveselu stranu svoga psihofizičkoga stanja posljednjih desetak godina.

Al Jazeera Balkans: “Generacija ’68” i “Bugarski san”

Na programu AJB-a ovog će se tjedna između ostalih prikazati i dokumentarci "Generacija '68" Nenada Puhovskog "Bugarski san" Srđana Šarenca.

“Family Romance, LLC” – Samozavaravanje, plaćeno i neplaćeno

U dosadašnjim osvrtima "Family Romance, LLC" ocijenjen je u rasponu od "slabiji Herzogov film" do "jedan od najintrigantnijih u autorovu opusu".

Pomoć za Kino klub Sisak

Razorni potresi koji su ovih dana pogodili Sisak i Sisačko-moslavačku županiju uništili su i Kino klub Sisak, ali i domove kinoklubaša, njihovih prijatelja i obitelji.