PočetnaVijestiPoznat žiri 14. DORF-a

Poznat žiri 14. DORF-a

-

Udruga ljubitelja filma RARE iz Vinkovaca i četvrtu godinu zaredom pripremila je bogat filmski program u Lapidariju Gradskog muzeja u Vinkovcima. Povezivanjem programa 8. Antičkih filmskih večeri i 14. Festivala dokumentarnog rock filma, slavonski ljubitelji dokumentarnih filmova u Filmskom tjednu od 18. do 22. kolovoza, uz popratni program uživat će i u projekcijama recentne filmske produkcije.

O najboljem filmu 14. DORF-a u regionalnoj konkurenciji odlučivat će žiri u sastavu: Tina Šimurina (novinarka i autorica prošlogodišnjeg pobjedničkog filma “Putnici”; predsjednica žirija), Leon Rizmaul (povjesničar i autor dokumentarnih filmova) te Vladimir Šagadin (novinar, scenarist i izdavač stripova).

Natječaj za prijave otvoren je do 1. srpnja, a prijavnica i više detalja nalaze se na festivalskoj stranici.

Nagradu za životno djelo DORF ove godine dodjeljuje Želimiru Babogredcu, glazbeniku, menadžeru, nagrađivanom producentu i kako organizatori naglašavaju, najzaslužnijem pojedincu za pojavu rock’n’rolla u Vinkovcima.

Posebno priznanje DORF-a za doprinos undergroundu ove godine primit će Igor Hofbauer, jedan od najautentičnijih i najplodonosnihih hrvatskih ilustratora posljednja dva desetljeća. Strip-crtač i ilustrator, širokoj je publici najpoznatiji po brojnim plakatima (više od 100), omotima albuma (više desetaka) i programskim knjižicama koje je ilustrirao za klub Močvara. Godine 2009. na DORF-u je prikazana Hofova izložba, a istu su mogli vidjeti i posjetitelji u Skopju te Beču. Prije nekoliko godina, točnije 2015., i sam vinkovački festival dobio je plakat u njegovoj izvedbi.

Za unikatne nagrade laureatima na ovogodišnjem festivalu već četvrtu godinu zadužen je splitski kipar i strip autor Miro Župa. O svemu više doznajte na službenoj festivalskoj stranici vinkovačkog DORF-a.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije