Foto: Kadar iz dokumentarnog serijala
Foto: Kadar iz dokumentarnog serijala "The Last Dance"

Još sredinom 2018. godine javnosti je obznanjena vijest o partnerskom ulasku Netflixa i ESPN-a u projekt koji je sportskim zaljubljenicima diljem svijeta, naročito košarke izazvao zazubice. Ništa neobično, jer aura Michaela Jordana, vjerojatno najboljeg košarkaša svih vremena, ni gotovo dva desetljeća nakon umirovljenja ne gubi na snazi. Za podebljavanje legende o Zraku ubrzo će se, dakle, pobrinuti i desetodijelna serija “The Last Dance” (2020) koja prati Jordanov košarkaški uspon, njegove Chicago Bullse s kojima je osvojio šest naslova NBA prvaka, odnosno meteorski uspon popularnosti lige za kojeg su velikim dijelom bili zaslužni upravo Bikovi i gospodin s brojem 23 na leđima.

Serija je prvotno trebala biti emitirana u lipnju ove godine, ali zbog pritiska fanova zatvorenih u četiri zida uslijed pandemije koronavirusa, producenti su pomaknuli premijeru na 19. travnja. Redateljske palice “The Last Dancea” prihvatio se Jason Hehir, inače autor tri epizode megauspješnog ESPN-ovog sportskog serijela “30 for 30”, kojem će doku-serijal o Jordanu bez ikakve sumnje biti najveći izazov u karijeri.

A on bi trebao pokriti sva najvažnija poglavlja košarkaškog superstara, od prvog ulaska u ligu 1984. godine, povijesne 1995./1996. sezone u kojoj je s Bullsima došao do nestvarnog omjera pobjeda i poraza 72-10, pa sve do posljednjeg plesa 1997./1998. kada je MJ osvojio svoj šesti šampionski prsten. Veliki obol svim ovim uspjesima, ne zaboravimo, dao je i naš Toni Kukoč.

Upravo će Jordanova posljednja sezona u Bullsima biti srce serijala, satkano od fragmenata petstotinjak dosad neviđenih sati arhivskog materijala. U SAD-u će “The Last Dance” biti prikazivan na ESPN-u od 19. travnja do 17. svibnja, dok će ostatak svijeta pokriti Netflix, počevši od 20. travnja.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here