Foto: 21. Mediteran Film Festival vizual

Najnovije, 21. izdanje širokobriješkog Mediteran Film Festivala održat će se od 19. do 22. kolovoza ove godine. U tu je svrhu otvoren natječaj za prijavu dokumentarnih filmova, na kojem mogu sudjelovati autori dokumentaraca iz mediteranskih zemlja. Autori svoje prijave mogu poslati do 20. svibnja ove godine, a detalje s uvjetima prijave mogu se pronaći na službenoj stranici festivala.

Mediteran Film Festival dijeli filmove u natjecateljskom programu u dvije kategorije – selekciju kratkometražnog dokumentarnog filma u trajanju do 30 minuta, odnosno selekciju dugometražnog dokumentarnog filma u trajanju iznad 30 minuta. Selektor festivala pregledat će sve filmove koji budu poslani najkasnije do 20. svibnja 2020. i čija prijava bude ispunjavala sve zadane uvjete.

O najboljima će za vrijeme 21. MFF-a odlučivati šesteročlani međunarodni žiri, koji će ocjenjivati filmove iz obje selekcije te tako dodijeliti MFF projektor u dugometražnoj, odnosno kratkometražnoj selekciji. Treću nagradu, tradicionalno, svojim glasovima za omiljeni film dodijelit će publika festivala.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here