PočetnaNajaveProjekcija "Susjeda" Tomislava Žaje u Osijeku

Projekcija “Susjeda” Tomislava Žaje u Osijeku

-

Dugometražni dokumentarni film hrvatskog autora Tomislava Žaje, “Susjedi” (Gral Film, 2018.) nakon svjetske premijere na ovogodišnjem ZagrebDoxu (Nagrada publike), dolazi na veliko platno osječkog Kina Urania. Projekcija će se održati u utorak, 19. studenog u 17 sati, uz prisustvo redatelja, direktora fotografije Jasenka Rasola te protagonista filma.

“Susjedi” autora i producenta Tomislava Žaje prate protagoniste s mentalnim poteškoćama, koji se nakon godina boravka u Domu za psihičke bolesne odrasle osobe “Osijek”, pokušavaju vratiti u svakodnevicu normalnog života. Nakon Doxove premijere, Žajin dokumentarac igrao je na brojnim domaćim i međunarodnim festivalima, osvajavši nagrade na SEEfeestu, Danima hrvatskog filma, Liburnia Film Festivalu, Međunarodnom filmskom festivalu u Veroni itd.

Prije osječke premijere, hrvatski film prikazat će se na Međunarodnom festivalu dokumentarnog filma o ljudskim pravima “Verzio” (Budimpešta), a potom i na Međunarodnom festivalu o ljudskim pravima “This Human World” (Beč), Global Health Film Festivalu te Međunarodnom festivalu dokumentarnog filma u Londonu (oba potonja u Londonu).

Ulaz na projekciju je slobodan.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije