Foto: Kadar iz dokumentarnog filma
Foto: Kadar iz dokumentarnog filma "Susjedi"

Dugometražni dokumentarni film hrvatskog autora Tomislava Žaje, “Susjedi” (Gral Film, 2018.) nakon svjetske premijere na ovogodišnjem ZagrebDoxu (Nagrada publike), dolazi na veliko platno osječkog Kina Urania. Projekcija će se održati u utorak, 19. studenog u 17 sati, uz prisustvo redatelja, direktora fotografije Jasenka Rasola te protagonista filma.

“Susjedi” autora i producenta Tomislava Žaje prate protagoniste s mentalnim poteškoćama, koji se nakon godina boravka u Domu za psihičke bolesne odrasle osobe “Osijek”, pokušavaju vratiti u svakodnevicu normalnog života. Nakon Doxove premijere, Žajin dokumentarac igrao je na brojnim domaćim i međunarodnim festivalima, osvajavši nagrade na SEEfeestu, Danima hrvatskog filma, Liburnia Film Festivalu, Međunarodnom filmskom festivalu u Veroni itd.

Prije osječke premijere, hrvatski film prikazat će se na Međunarodnom festivalu dokumentarnog filma o ljudskim pravima “Verzio” (Budimpešta), a potom i na Međunarodnom festivalu o ljudskim pravima “This Human World” (Beč), Global Health Film Festivalu te Međunarodnom festivalu dokumentarnog filma u Londonu (oba potonja u Londonu).

Ulaz na projekciju je slobodan.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here