PočetnaVijestiOtvoren poziv za ZagrebDox Pro 2020.

Otvoren poziv za ZagrebDox Pro 2020.

-

ZagrebDox Pro poziva redatelje, scenariste, snimatelje i producente dokumentarnih filmova da se prijave na program usavršavanja ZagrebDox Pro 2020., koji će se održati od 15. do 20. ožujka 2020. godine u Zagrebu.

ZagrebDox Pro je program namijenjen usavršavanju dokumentarnih projekata u svim fazama razvoja i produkcije koji uključuje pitching forum, individualne sastanke s predstavnicima filmske industrije te niz stručnih predavanja o aktualnim dokumentarističkim temama. Tijekom intenzivne četverodnevne radionice, timovi producenata i redatelja nezavisnih autorskih dokumentaraca unaprijeđuju vještine efikasnog predstavljanja svog projekta budućim financijerima i potencijalnim koproducentima. Projektnim timovima se u pojedinim slučajevima mogu pridružiti scenarist, snimatelj ili montažer.

ZagrebDox Pro sudionicima nastoji pomoći u pronalasku međunarodnih partnera potrebnih za realizaciju filmova kroz grupni i individualni rad na prezentaciji projekta, poboljšanju strukture financijskog plana i kvalitete teasera. Mentori radionice i moderatori pitching foruma su direktorica Biografilm Festivala Leena Pasanen i nezavisni producent Stefano Tealdi. Službeni jezik ZagrebDox Proa je engleski, a program traje od 15. do 20. ožujka 2020. godine.

Cilj radionice je pomoći sudionicima da uspješno usvoje vještine potrebne za pronalaženje međunarodnih partnera za realizaciju filmova te da usavrše strukturu i prezentaciju konkretnih projekata kroz grupni i individualni rad s mentorima Leenom Pasanen i Stefanom Tealdijem. Na događanjima otvorenima za javnost sudionici će razmjenjivati znanja i iskustva s vrhunskim stručnjacima s područja dokumentaristike.

Uz projektne timove, predavanjima ZagrebDox Pro zatvorenima za javnost može prisustvovati najviše šest sudionika bez projekta. U sklopu radionice bit će organizirana i događanja otvorena za javnost. Sudionici koji dolaze na radionicu iz inozemstva mogu se prijaviti za stipendiju ZagrebDox Proa, koja pokriva troškove puta i smještaja tijekom radionice. ZagrebDox Pro dodijelit će šest stipendija.

Sudjelovanje na ZagrebDox Prou je besplatno, a rok za prijave je 7. prosinca 2019. do ponoći.

Više informacija o radionici i prijavama pronađite na sljedećoj poveznici.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

“El Shatt – nacrt za utopiju” Ivana Ramljaka u natjecateljskoj konkurenciji 66. DOK Leipziga

Hrvatski dokumentarac "EL Shatt - nacrt za utopiju" Ivana Ramljaka ušao je u natjecateljsku konkurenciju 66. DOK Leipziga.

Deset godina portala Dokumentarni.net

Vaš i naš Dokumentarni.net danas slavi deset godina postojanja!

6. AJB DOC: Sabiranje priča

Za AJB DOC Film Festival postaje jasno da se upisao na mapu festivala regionalnih festivala, donoseći prepoznatljiv sadržaj.

Dvanaest dokumentaraca u programu punoljetnog DOKUarta

Dvanaest dokumentaraca prikazat će se u programu ovogodišnjeg, punoljetnog DOKUarta (Bjelovar, 6. - 13.10.).

Objavljen program 24. Mediteran Film Festivala

Poznat je program 24. Mediteran Film Festivala, koji će se od 10. do 14. listopada održavati u Širokom Brijegu.

Otvorene prijave za radionicu u okviru programa “Mali DOKUart”

Otvorene su prijave za radionicu u okviru ovogodišnjeg programa "Mali DOKUart", bjelovarskog festivala DOKUart.

“Titicut Follies” – Čiste sobe i tužni varijetei

U trećem eseju treće sezone "Klasika svjetske dokumentaristike" pišemo o dokumentarcu "Titicut Follies" (1967) Fredericka Wisemana.

6. AJB DOC: “Dolazak proljeća u Buču” – Nakon okupacije

"Dolazak proljeća u Buču" / "When Spring Came to Bucha" (2022) Mile Tešajeve i Marcusa Lenza osvojio je glavnu nagradu na 6. AJB DOC-u.

6. AJB DOC: “Flotacija” – Flotiranje silnica svekolikosti

"Flotacija" (2023) Eluned Zoë Aiano i Alesandre Tatić osvojila je Posebno priznanje žirija na 6. AJB DOC-u.

Nagrada publike 6. AJB DOC-a dokumentarcu “Braća Musemić”

Ovogodiošnja Nagrada publike AJB DOC-a pripala je dokumentarnom filmu "Braća Musemić" autora Edina Isanovića i redatelja Nihada Ušanovića.