PočetnaNajave"Oblak" Miroslava Sikavice otvara četvrto "Slučajno kino" Liburnia Film Festivala

“Oblak” Miroslava Sikavice otvara četvrto “Slučajno kino” Liburnia Film Festivala

-

Četvrtu godinu za redom u Rijeku stižu site specific projekcije hrvatskih dokumentaraca čiji odabir, za razliku od kina, nikako nije slučajan. “Slučajno kino” Liburnia Film Festivala donosi najbolja filmska ostvarenja ovog festivala hrvatskog dokumentarnog filma, koje će potkraj kolovoza zakoračiti u svoje sedamnaesto izdanje. 

Druženje je zakazano za sutra, 31. srpnja u 21 sat, u riječkom Boćarskom klubu “Krimeja” (Krimeja ul. 13A), uz projekciju filma “Oblak” (Fade In / Zagreb film; 2011.) Miroslava Sikavice koji govori o tragično preminulom Luki Ritzu – njegovom odlasku, ali i o važnosti građanske solidarnosti i aktivizma u današnjem društvu. Na 10. Liburnia Film Festivalu film je osvojio Nagradu za najbolji film, a na Danima hrvatskog filma 2012. godine nagrađen je za najbolju montažu (Iva Kraljević) i za najboljeg producenta (Miroslav Sikavica i Vinko Brešan).

Filmovi koji će se u sljedećih nekoliko tjedana prikazati na riječkim lokacijama najavljuju ovogodišnje, sedamnaesto izdanje LFF-a koje će se održati od 26. do 30. kolovoza na Ljetnoj pozornici Opatija.

Projekcije su besplatne za sve slučajne gledatelje.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije