PočetnaNajave"Masterclass" i razgovor s Monikom Willi u Dokukinu KIC

“Masterclass” i razgovor s Monikom Willi u Dokukinu KIC

-

Austrijska montažerka Monika Willi održat će masterclass “Izazovi montaže” u zagrebačkom Dokukinu KIC u subotu, 27. travnja u 17 sati. Predavanje u organizaciji Restarta održat će se neposredno prije kinopremijere dokumentarnog filma “Bez naslova” / “Untitled” (2017). Willi će govoriti o radu s poznatim redateljima, njihovim sllčnostima i razlikama, kao i o svojem specifičnom iskustvu koredateljice i montažerke na spomenutom dokumentarcu, kojeg je završila nakon iznenadne smrti Michaela Glawoggera u travnju 2014.

Austrijanka je najpoznatija po dugogodišnjim suradnjama s dvojicom sunarodnjaka, Michaelom Hanekeom i Michaelom Glawoggerom s kojima je radila na cijelom nizu nagrađivanih filmova (u slučaju Glawoggera, između ostalih “Smrt radnika” i “Slava kurvi”), a nakon smrti cijenjenog dokumentarista, od materijala koje je snimio tijekom rada na novom projektu, montirala je i korežirala film “Bez naslova”. Willi je pet osvajala Austrijsku filmsku nagradu u kategoriji montaže.

“Bez naslova” je vizualna odiseja puna živosti i boja, koja na osoban način govori o stanju čovječanstva te sličnostima i razlikama među ljudima propitujući istovremeno teme osobne slobode, straha od nepoznatog i univerzalnih vrijednosti humanizma. Stotine sati fascinantnog filmskog materijala snimljenog tijekom dvije godine putovanja kroz desetak zemalja, krenuvši od rodne Austrije, preko Hrvatske, Bosne, Srbije i Albanije, sve do zapadne Afrike, ukomponirani su u grandioznu audiovizualnu posvetu čovječanstvu

Ulaz na subotnji masterclass je slobodan. U nedjelju, 28. travnja nakon projekcije u Dokukinu KIC koja je zakazana za 19 sati, Willi će o filmu razgovarati s redateljem Borisom Mitićem, koji je sudjelovao u njegovoj produkciji.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije