PočetnaVijestiPromjene na čelu DokuFesta

Promjene na čelu DokuFesta

|

Jedan od najznačajnijih i najvećih regionalnih festivala dokumentarnog filma – prizrenski DokuFest, obznanio je promjenu na svojem organizacijskom vrhu. Nakon sedam godina u svojstvu izvršnog direktora, spomenuto mjesto napušta Eroll Bilibani, koji preuzima funkciju voditelja DokuLaba. Njegovu dosadašnju poziciju, pak, popunit će Linda Llulla Gashi.

Gashi je posljednjih deset godina provela kao voditeljica DokuFestovog projekta “Škola i dokumentarci”, pomažući pri osnivanju kinoklubova u kosovskim srednjim školama koje aktivno koriste dokumentarne filmove. Novoustoličena izvršna direktorica pripomogla je i kod osnivanja filmskog centra te filmske škole u Prizrenu. Kao izvršna direktorica, stoji u službenom priopćenju, Llulla Gashi će biti odgovorna za upravljanje godišnjim projektima organizacije DokuFest, kao i na daljnji razvoj iste.

Osamnaesto izdanje DokuFesta održat će se od 2. do 10. kolovoza u Prizrenu.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

“Sretni kamperi” – Posljednje ljeto

"Sretni kamperi" film je koji može dojmiti dijelom svojih vizuala, ali i umoriti činjenicom dominantno nepoticajnog variranja više-manje istog.

17. Gledalište Kinokluba Zagreb – Oblačići s trotočjem

17. Gledalište Kinokluba Zagreb, održano je u zagrebačkoj Kinoteci od 29. svibnja do 1. lipnja.

“Bez sunca” – Jedini primjer svoje vrste

"Bez sunca" i Sandor Krasna ne mogu se postavljati u hijerarhiju, niti podvrći ozbiljnoj kritici, jer ostaju jedini primjeri svoje vrste.

“To Kill a Tiger” – Poruka nade iz Indije

"To Kill a Tiger" (2022) Nishe Pahuje bavi se osjetljivom, mučnom temom silovanja trinaestogodišnje indijske djevojčice Kiran.

Drugi filmsko-diskurzivni program HDFK-a: Filmska kritika i kustoske prakse u Aziji 

Hrvatsko društvo filmskih kritičara nastavlja sa serijom filmsko-diskurzivnih programa pod nazivom "Kritika i društvo".

17. Gledalište: “Oda” – Crvena avet

Mia Maros Živković je u filmu "Oda" ispisala dimenzijama malu, skromnu, intimističku, no dojmom oveliku odu hrabrim, ustrajnim ženama.

17. Beldocs: “Porodica na određeno vrijeme” – Putovanje onkraj providnog

"Porodica na određeno vrijeme" vizualno je i sadržajno poticajno ostvarenje, koje gledatelja okupira modifikacijama prepoznatljivih tema i motiva.

Dva dokumentarca u glavnom programu 71. Pulskog filmskog festivala

U glavnom programu 71. Pulskog filmskog festivala našla su se i dva hrvatska dokumentarna filma.

“Stop Making Sense” – Veliko djelo, veliko odijelo

Vizuali iz "Stop Making Sense" Jonathana Demmea zauvijek će ostati urezani u kolektivnoj svijesti, kao prva asocijacija na Talking Heads.

“The War Game” – Ogledni primjerak pseudodokumentarnog filma

U prvom eseju "Dokumentiranje fikcije" bavimo se Oscarom nagrađenim filmom "The War Game" (1966) redatelja Petera Watkinsa.