PočetnaNajaveNajnoviji dokumentarac Viktora Kosakovskog na 66. Martovskom festivalu

Najnoviji dokumentarac Viktora Kosakovskog na 66. Martovskom festivalu

-

Na 66. Beogradskom festivalu dokumentarnog i kratkometražnog filma – Martovskom festivalu (27. – 31.3.), srpskoj publici bit će premijerno predstavljen dokumentarni film “Aquarela” (2018) cijenjenog ruskog dokumentarista Viktora Kosakovskog. Film je izuzetno vizualno putovanje kroz neuhvatljivu ljepotu i sirovu moć vode, a u Beograd dolazi nakon cijenjenih festivalskih etapa poput Sundancea, Venecije te DOK Leipziga, uz prethodnu regionalnu na 15. ZagrebDoxu.

Poznati ruski redatelj, scenarist i snimatelj, 57-godišnji Kosakovski stvara dokumentarne filmove od 1989. godine. Za svoj rad dobio je preko stotinu nagrada na festivalima širom planete, poput IDFA-e, Karlovih Vara, DOK Leipziga, True/False Film Festa i drugih. Njegov film “Vivan Las Antipodas!” (2011) prikazan je premijerno na Venecijanskom filmskom festivalu 2011. godine, nakon čega je imao bogat festivalski život, uključujući nominaciju za nagradu Europske filmske akademije.

Martovski, jedan od najstarijih filmskih festivala u Europi i svijetu, i ove će godine trajati pet dana, a publici će predstaviti bogat filmski program u nekoliko nacionalnih natjecateljskih kategorija, kao i onu međunarodnog igranog filma. U Beogradu su lanirane brojne posebne projekcije, stručni programi i tribine za profesionalce i studente, susreti i razgovori s gostima festivala, masterclassovi te drugi prateći programi.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

Vlad Petri: “Ovo nije samo film o politici, već i o ljudima, prijateljstvu, ljubavi i povezanosti”

Rumunjski redatelj Vlad Petri na skorašnjem će ZagrebDoxu predstaviti svoj novi film, "Između revolucija" (2023).

Hrvatski projekti i filmovi na East Doc Platformu i Oberhausenu

Hrvatska dokumentaristika bit će zastupljena na dva važna filmska programa/manifestacije: East Doc Platformu te 69. Oberhausenu.

“Dokukino Eter”: Novi studentski program u Dokukinu KIC

U suradnji s Klubom studenata FPZG-a i Radio Studentom, zagrebačko Dokukino KIC pokreće novi filmsko-diskurzivni program "Dokukino Eter".

Nenad Puhovski: “Uvijek smo se trudili na festivalu imati značajan broj hrvatskih filmova”

Direktor ZagrebDoxa Nenad Puhovski za naš portal najavljuje devetnaesto izdanje najvećeg domaćeg festivala dokumentarnog filma.

“Djeca magle” na Al Jazeeri Balkans

Na programu Al Jazeere Balkans danas i tijekom cijelog tjedna bit će prikazivan dokumentarni film "Djeca magle" (2021) autorice Diễm Hà Lệ.

Sveučilišni Festival rodne ravnopravnosti ROAЯ u riječkom Art-kinu

Od 21. do 23. ožujka Sveučilište u Rijeci u Art-kino donosi Festival rodne ravnopravnosti ROAЯ.

Damir Markovina: “Mostar je iznimno vitalna beštija”

U svom drugom autorskom filmu - "Dezerteri" - Damir Markovina se prisjeća odrastanja u Mostaru i okolnosti odlaska iz grada.

Melita Vrsaljko: “Pruga Knin-Zadar je krik propuštene prilike i izraz besmislenih politika”

Melita Vrsaljko za naš portal govori o svom filmskom prvijencu "Knin-Zadar" (Dinaridi Film, 2023.).

Bogat popratni program 19. ZagrebDoxa

ZagrebDox i ove godine nudi bogat popratni programski sadržaj, koji se sastoji od "masterclassova", panela, posebnih programa itd.

“AHA!”: Nova znanstveno-putopisna dokumentarna serija na HTV-u

Na Prvom programu HTV-a, 27. ožujka u 20.15 sati, s emitiranjem kreće nova znanstveno-putopisna dokumentarna serija "AHA!" Tamare Babun i Une Radić.