PočetnaNajaveNajnoviji dokumentarac Viktora Kosakovskog na 66. Martovskom festivalu

Najnoviji dokumentarac Viktora Kosakovskog na 66. Martovskom festivalu

-

Na 66. Beogradskom festivalu dokumentarnog i kratkometražnog filma – Martovskom festivalu (27. – 31.3.), srpskoj publici bit će premijerno predstavljen dokumentarni film “Aquarela” (2018) cijenjenog ruskog dokumentarista Viktora Kosakovskog. Film je izuzetno vizualno putovanje kroz neuhvatljivu ljepotu i sirovu moć vode, a u Beograd dolazi nakon cijenjenih festivalskih etapa poput Sundancea, Venecije te DOK Leipziga, uz prethodnu regionalnu na 15. ZagrebDoxu.

Poznati ruski redatelj, scenarist i snimatelj, 57-godišnji Kosakovski stvara dokumentarne filmove od 1989. godine. Za svoj rad dobio je preko stotinu nagrada na festivalima širom planete, poput IDFA-e, Karlovih Vara, DOK Leipziga, True/False Film Festa i drugih. Njegov film “Vivan Las Antipodas!” (2011) prikazan je premijerno na Venecijanskom filmskom festivalu 2011. godine, nakon čega je imao bogat festivalski život, uključujući nominaciju za nagradu Europske filmske akademije.

Martovski, jedan od najstarijih filmskih festivala u Europi i svijetu, i ove će godine trajati pet dana, a publici će predstaviti bogat filmski program u nekoliko nacionalnih natjecateljskih kategorija, kao i onu međunarodnog igranog filma. U Beogradu su lanirane brojne posebne projekcije, stručni programi i tribine za profesionalce i studente, susreti i razgovori s gostima festivala, masterclassovi te drugi prateći programi.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije