Početna Najave Najnoviji dokumentarac Viktora Kosakovskog na 66. Martovskom festivalu

Najnoviji dokumentarac Viktora Kosakovskog na 66. Martovskom festivalu

-

Na 66. Beogradskom festivalu dokumentarnog i kratkometražnog filma – Martovskom festivalu (27. – 31.3.), srpskoj publici bit će premijerno predstavljen dokumentarni film “Aquarela” (2018) cijenjenog ruskog dokumentarista Viktora Kosakovskog. Film je izuzetno vizualno putovanje kroz neuhvatljivu ljepotu i sirovu moć vode, a u Beograd dolazi nakon cijenjenih festivalskih etapa poput Sundancea, Venecije te DOK Leipziga, uz prethodnu regionalnu na 15. ZagrebDoxu.

Poznati ruski redatelj, scenarist i snimatelj, 57-godišnji Kosakovski stvara dokumentarne filmove od 1989. godine. Za svoj rad dobio je preko stotinu nagrada na festivalima širom planete, poput IDFA-e, Karlovih Vara, DOK Leipziga, True/False Film Festa i drugih. Njegov film “Vivan Las Antipodas!” (2011) prikazan je premijerno na Venecijanskom filmskom festivalu 2011. godine, nakon čega je imao bogat festivalski život, uključujući nominaciju za nagradu Europske filmske akademije.

Martovski, jedan od najstarijih filmskih festivala u Europi i svijetu, i ove će godine trajati pet dana, a publici će predstaviti bogat filmski program u nekoliko nacionalnih natjecateljskih kategorija, kao i onu međunarodnog igranog filma. U Beogradu su lanirane brojne posebne projekcije, stručni programi i tribine za profesionalce i studente, susreti i razgovori s gostima festivala, masterclassovi te drugi prateći programi.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

Case study “Jedne od nas”: Zahvatiti šire od filmske slike

Na ovogodišnjem ZagrebDoxu održan je i case study dokumentarnog filma "Jedne od nas" (2020) hrvatskog redatelja Đure Gavrana.

Hrvatski filmovi na Doclisboi, Jihlavi i Viennaleu

U razmaku od nekoliko dana počinju 18. Međunarodni festival dokumentarnog filma Doclisboa te 24. Međunarodni festival dokumentarnog filma u Jihlavi.

16. ZagrebDox: Hrvatski filmovi – Svijetao ogranak tmurne godine

Dokumentarni.net donosi detaljan osvrt na hrvatske dokumentarne filmove sa 16, odnosno posebnog izdanja ZagrebDoxa.

Proglašeni pobjednici 5. Revije studentskog filma

U glavnom gradu Hrvatske u MM centru SC-a u Zagrebu proteklog je vikenda održano peto izdanje Revije studentskog filma.

Sunčica Ana Veldić: “Cilj radionice filmskog dokumentarizma je pomoći polaznicima osvijestiti samokritičnost u svakoj fazi nastanka filma”

Kinoklub Zagreb uskoro pokreće radionicu Filmski dokumentarizam koju će voditi redateljica Sunčica Ana Veldić i Zorko Sirotić.

Ivan Ramljak: “Susreti i snimanja s protagonistima ‘O jednoj mladosti’ bili su poput malih psihoterapija”

Prije večerašnje kino premijere u zagrebačkom SC-u, Ivan Ramljak govori o svojem najnovijem dokumentarcu, "O jednoj mladosti" (ADU, 2020).

“A Dog Called Money” – Slabašan film o slabašnom albumu

"A Dog Called Money" (2019) Seamusa Murphyja prati nastajanje albuma "The Hope Six Demolition Project" britanske glazbenice PJ Harvey.

U hrvatska kina dolaze “Jedriličarke s broda Maiden”

U hrvatskim kinima od 21. listopada počinje prikazivanje dokumentarnog filma "Jedriličarke s broda Maiden" (2018) redatelja Alexa Holmesa.

U Osijeku sutra počinje 5. Filmska RUNDA

U Osijeku će se sutra i prekosutra (petak i subota, 16. i 17. 10.) u kinu Urania, održati 5. Filmska RUNDA, revija hrvatskog kratkog filma.

“Desert One” – Operacija osuđena na propast

"Desert One" Barbare Kopple na učinkovit i povremeno dirljiv način govori o operaciji koja je vjerojatno od samog početka bila osuđena na propast.