PočetnaNajaveZagrijavanje za 15. ZagrebDox u Dokukinu KIC

Zagrijavanje za 15. ZagrebDox u Dokukinu KIC

-

Zagrebačko Dokukino KIC pripremilo je program zagrijavanja za ovogodišnji ZagrebDox. Od petka 15. veljače do nedjelje 17. veljače u Preradovićevoj 5 bit će prikazan niz kvalitetnih i nagrađivanih dokumentaraca s prijašnjih festivalskih izdanja najvećeg hrvatskog festivala dokumentarnog filma.

“Čin smaknuća” / “The Act of Killing” (2012) Amerikanca Joshue Oppenheimera, osvojio je na ZagrebDoxu 2013. godine nagradu Movies That Matter, a uz nominaciju za Oscara osvojio je nagradu EFA-e za najbolji europski dokumentarac. “Čin smaknuća” vizija je iz noćne more, putovanje kroz uspomene i maštu nesmiljenih zločinaca i šokantno banalnog režima korupcije u Indoneziji. Film pogledajte u petak, 15. veljače u 21 sat.

U subotu, 16. veljače od 19 sati na rasporedu je “Kudzu loza” / “Kudzu Vine” (2011) u režiji američkog autora Josha Gibsona, koji je na ZagrebDoxu 2013. osvojio Veliki pečat za najbolji film u međunarodnoj konkurenciji, a nakon toga je na programu “Miran život” / “Mirnaja zhizn” (2004) Švicarca Antoinea Cattina i Rusa Pavela Kostomarova, ovjenčan Malim pečatom za najbolji film autora do 35 godina starosti.

Istog dana bit će prikazan dokumentarac “Dubina dva” (2016) srpskog redatelja Ognjena Glavonića, pobjednički film regionalne konkurencije ZagrebDoxa 2017. te dobitnik Malog pečata za najbolji film autora do 35 godina starosti. Eksperimentalno-dokumentarni triler o masovnoj grobnici u predgrađu Beograda koja svjedoči dvadeset godina starim zločinima, Glavonić je pretočio u priču svog višestruko nagrađenog igranog prvijenca “Teret” (2018).

U nedjelju ,17. veljače od 19 sati moći ćete pogledati nizozemsko-belgijski “Ne ostavljaj me” / “Ne me quitte pas” (2013) Sabine Lubbe Bakker i Nielsa van Koevordena, koji je na ZagrebDoxu 2014. godine osvojio Posebno priznanje žirija u međunarodnoj konkurenciji te je proglašen najboljim dokumentarcem 2015. prema izboru kritičara časopisa Sight & Sound. Od 21 sat na rasporedu je čileanski “Posljednja postaja”“La última estación” (2012) Cristiana Sota i Cataline Vergara, nagrađen Velikim pečatom za najbolji film u međunarodnoj konkurenciji na ZagrebDoxu 2014. godine.

Više informacija dostupno je na službenim stranicama Dokukina.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije